• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Zemkopības ministrija: Par diskusiju ar lauksaimniekiem par nozares aktualitātēm. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.11.2009., Nr. 180 https://www.vestnesis.lv/ta/id/200514

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta sēdē: 2009.gada 10.novembrī

Vēl šajā numurā

12.11.2009., Nr. 180

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Zemkopības ministrija: Par diskusiju ar lauksaimniekiem par nozares aktualitātēm

11.novembrī zemkopības ministrs Jānis Dūklavs un Zemkopības ministrijas (ZM) speciālisti tikās ar Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padomes (LOSP) pārstāvjiem, lai atbildētu uz lauksaimnieku jautājumiem par šā brīža aktuālām tēmām nozarē.

Apspriežot jautājuma virzību par akcīzes nodokļa atmaksu vēl šajā gadā, zemkopības ministrs norādīja, ka ZM ir sagatavojusi izskatīšanai valdībā rīkojumu, ar kuru paredzēts novirzīt akcīzes nodokļa atmaksai lauksaimniekiem 4,9 miljonus latu no valsts pamatbudžeta apakšprogrammas “Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem”. Rīkojumu plānots izskatīt jau nākamās nedēļas Ministru kabineta sēdē. Finansējums ir Finanšu ministrijas pārraudzībā.

Savukārt ZM valsts sekretāre Dace Lucaua informēja par darba grupas, kas izveidota, lai izvērtētu nepieciešamību normatīvajos aktos paredzēt dīzeļdegvielas akcīzes nodokļa atvieglojumu vai kompensācijas mehānismu par dīzeļdegvielu lauksaimnieciskās produkcijas ražotājiem, paveikto. D.Lucaua norādīja, ka darba grupa izvērtē iespējamos modeļus – vai lietderīgāk būtu uzlabot esošo sistēmu, vai arī veidot pilnīgi jaunu neiekrāsotās dīzeļdegvielas lietošanas shēmu. Plānots, ka līdz 1.decembrim šie priekšlikumi tiks iesniegti izvērtēšanai valdībā. Darba grupā darbojas Valsts ieņēmu dienesta, Finanšu ministrijas, Degvielas tirgotāju asociācijas, Lauku atbalsta dienesta un ZM pārstāvji.

Sanāksmē tika diskutēts arī par vairākiem jautājumiem, kas skar pārtikas apriti. Zemkopības ministrs norādīja, ka Eiropas Komisijas (EK) regulās pieļautie atvieglojumi dzīvnieku kaušanai un gaļas tirdzniecībai nelielos apjomos jau ir ieviesti. Tādējādi nelielos daudzumos var realizēt galapatērētājam vai mazumtirdzniecības uzņēmumam, kas apgādā galapatērētāju, mājputnu, zaķveidīgo un medījamo dzīvnieku gaļu. Pārējie mājlopi jākauj un to gaļa jāapstrādā tikai atzītās kautuvēs.

Apspriežot iespējamo atbalsta paaugstinājumu par 40% modernizācijas pasākumā ne tikai kooperatīviem, bet arī SIA un akciju sabiedrībām, tika norādīts, ka tas ir iespējams tikai kā ārkārtas un īstermiņa pasākumus, lai veicinātu investīcijas krīzes laikā un konkrēta mērķa sasniegšanu. Lai to realizētu, ZM izvērtēs šo ierosinājumu un sagatavos grozījumu projektu atbilstošajos normatīvajos aktos.

Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!