• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Izglītības un zinātnes ministrija: Par priekšlikumiem 2010.gada budžeta projektam. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.11.2009., Nr. 180 https://www.vestnesis.lv/ta/id/200512

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija: Par uzņēmējdarbības veicināšanu krīzes apstākļos

Vēl šajā numurā

12.11.2009., Nr. 180

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Izglītības un zinātnes ministrija: Par priekšlikumiem 2010.gada budžeta projektam

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM), lai izpildītu valdības iepriekš lemto saistībā ar 2010.gada budžetu, atbilstoši noteiktajai kārtībai Ministru kabinetā (MK) iesniegusi priekšlikumus līdzekļu pārdalei starp programmām. Tā paredz papildu finansējumu augstākajai izglītībai un zinātnei, X Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkiem, kā arī līdzekļus Murjāņu sporta ģimnāzijai, vienlaikus saglabājot iespējas bērniem nodarboties ar sportu un maksāt treneru algas, kas šobrīd tiek nodrošinātas IZM sporta skolās (astoņas valsts aģentūras). Tāpat izstrādāts līdzekļu sadales projekts pašvaldībām obligātajai piecus un sešus gadus veco bērnu sagatavošanai skolai.

Atbilstoši MK 22.oktobra sēdē lemtajam X Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku nodrošināšanai paredzēti 1 461 190 lati, tajā skaitā 900 000 latu no finansējuma apropriācijas rezervei un 561 190 lati no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem.

Tāpat paredzēti papildu 1 155 000 latu zinātnes bāzes finansējumam un papildu 1 155 000 latu augstākajai izglītībai, no kuras IZM augstskolām – 897 662 lati. Šie līdzekļi paredzēti no valsts akciju sabiedrības “Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs” maksājuma par valsts kapitāla izmantošanu (ieņēmumi no dividendēm), par ko valdība lēma 22.oktobra sēdē.

Šobrīd 2010.gada valsts budžeta projektā plānotais finansējums Murjāņu sporta ģimnāzijai ir 480 070 lati. IZM rosina Murjāņu sporta ģimnāzijai nodot atsevišķas Valsts sporta centram paredzētās funkcijas (airēšana un kamaniņu sports) un piešķirt papildus 681 555 latus no šim centram plānotā finansējuma.

Lai ietaupītu budžeta līdzekļus, kas paredzēti administratīvajiem izdevumiem, vienlaikus saglabājot Izglītības un zinātnes ministrijas padotībā esošo deviņu sporta valsts aģentūru (VA) funkciju īstenošanu (VA “Jaunatnes Basketbola metodiskais centrs”, VA “Latvijas Sporta muzejs”, VA “Latvijas Šķēpa mešanas metodiskais centrs”, VA “Specializētā airēšanas sporta skola”, VA “Nacionālais olimpiskais sporta metodiskais centrs”, VA “Lietišķo sporta veidu centrs “Kleisti””, VA “Kalnu slēpošanas sporta centrs” un VA “Hokeja un slidošanas sporta skola”, VA “Latvijas bērnu un jaunatnes kamaniņu sporta skola”), IZM rosina paredzēt līdzekļus Latvijas Sporta muzejam; savukārt, balstoties uz sporta nozares sociālo partneru priekšlikumu, 400 885 latus novirzīt sporta federācijām, lai tās nodrošinātu treniņu procesu un atalgojumu treneriem, kas strādā ar bērniem un jauniešiem.

Tāpat plānoti 50 000 latu naudas balvu par izciliem sasniegumiem sportā piešķiršanai, tādējādi atjaunojot līdz šim likvidēto budžeta apakšprogrammu.

Atbilstoši Ministru kabinetā apstiprinātajai Sociālās drošības tīkla stratēģijai IZM sagatavojusi arī 12 324 000 latu sadales projektu pašvaldībām mērķdotācijām pedagogu darba samaksai, kuri pašvaldību izglītības iestādēs nodrošina piecus un sešus gadus veco bērnu sagatavošanu skolai.

Izglītības un zinātnes ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!