• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas ārlietu ministra oficiālo vizīti Kuveitas Valstī. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.11.2009., Nr. 179 https://www.vestnesis.lv/ta/id/200453

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ekonomikas ministrs: Par ekonomikas atveseļošanas plānu

Vēl šajā numurā

11.11.2009., Nr. 179

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas ārlietu ministra oficiālo vizīti Kuveitas Valstī

03.JPG (25315 bytes)
Latvijas ārlietu ministrs Māris Riekstiņš sarunā ar Kuveitas premjerministru šeihu Nāsiru Almuhammadu Alahmadu Aldžābiru Alsabāhu 9.novembrī
Kuveitas premjerministra biroja foto

9.novembrī vizītes ietvaros Kuveitas Valstī ārlietu ministrs Māris Riekstiņš tikās ar Kuveitas kroņprinci šeihu Džābiru Alahmadu Alsabāhu, Kuveitas premjerministru šeihu Nāsiru Almuhammadu Alahmadu Aldžābiru Alsabāhu un Kuveitas enerģētikas ministru šeihu Ahmadu Alabdullāhu Alsabāhu.

Mūsu ārlietu ministrs M.Riekstiņš vizītē uz Kuveitu devies kopā ar Latvijas uzņēmēju delegāciju, kas pārstāv transporta un loģistikas, enerģētikas un informāciju tehnoloģiju nozares (“airBaltic”, Rīgas Brīvostas pārvalde, “ITERA Latvia”, “SWH Sets”).

Tiekoties ar Kuveitas premjerministru, tika uzsvērta interese sadarboties gan diplomātiskā ziņā, gan ekonomikā un finanšu sektorā, kā arī kultūrā. Abas puses uzsvēra publiskās un privātās partnerības nozīmi. Divpusējo attiecību jomā Kuveitas un Latvijas amatpersonas atzīmēja 2002.gadā noslēgto Saprašanās memorandu par abu valstu Ārlietu ministriju politiskajām konsultācijām, norādot, ka tā būtu laba iespēja gan divpusējās sadarbības veicināšanai, gan viedokļu apmaiņai par reģionālajiem jautājumiem. Tā kā 2010.gadā Latvija būs Baltijas Ministru padomes koordinējošā valsts, savukārt Kuveita būs Līča Sadarbības padomes prezidējošā valsts, ārlietu ministrs M.Riekstiņš ierosināja Kuveitas pusei kopīgi meklēt iespējas arī padziļināt politiskās un ekonomiskās attiecības reģionālā līmenī. Tāpat tika pārrunātas aktualitātes Kuveitas kaimiņvalstīs, tostarp Irānā, Irākā, kā arī Tuvo Austrumu miera process.

M.Riekstiņš un Kuveitas valsts ministrs valdības lietās un premjerministra pienākumu izpildītājs Rūdāns Abdulazīzs Alrūdāns parakstīja Latvijas Republikas valdības un Kuveitas Valsts valdības konvenciju par nodokļu dubultās uzlikšanas un nodokļu nemaksāšanas novēršanu attiecībā uz ienākuma un kapitāla nodokļiem, kas ir būtisks priekšnoteikums abpusējas uzņēmēju sadarbības attīstībai.

10.novembrī Latvijas ārlietu ministrs un uzņēmēju delegācija tikās ar Kuveitas tirdzniecības ministru, apmeklēja Kuveitas Investīciju fondu, kā arī piedalījās apaļā galda diskusijā Kuveitas Tirdzniecības un rūpniecības kamerā.

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!