• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"Latvijas premjerministrs apliecināja savas valsts gatavību Eiropas Savienībai". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.06.1999., Nr. 198/199 https://www.vestnesis.lv/ta/id/20043

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

"Maestro Paulu piesaista varas mūzika"

Vēl šajā numurā

18.06.1999., Nr. 198/199

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

"Latvijas premjerministrs apliecināja savas valsts gatavību Eiropas Savienībai"

"Helsingin Sanomat"

— 99.06.10.

"Latvija gan ekonomikas attīstībā, gan likumdošanas jomā ir gatava sākt sarunas par dalību Eiropas Savienībā ", apstiprināja Latvijas premjerministrs Vilis Krištopans . "Cerams šo procesu varēsim sākt pēc Helsinku sanāksmes".

Pimdien Vilis Krištopans uzturējās darba vizītē Helsinkos, kur tikās ar Somijas premjerministru Pāvo Liponenu. Latvija gatavojas vēl vairāk nostiprināt attiecības ar Somiju pirms gaidāmās decembra sanāksmes. "Mums ir izveidojušās brīnišķīgas attiecības gan ar Somijas politisko, gan ekonomisko vadību. Premjerministrs Liponens uzsvēris, ka Somijas prezidentūras laikā galvenais būs ES paplašināšanās jautājums, teica Krištopans. "Esmu uzaicinājis Liponenu vizītē uz Rīgu, taču saprotu, ka nākamajā pusgadā viņš būs ļoti aizņemts". Sadarabība ar somu firmām ir veicinājusi lielu ārvalstu investīciju pieplūdumu Latvijā. "Vēlamies Latvijā radīt labvēlīgāku vidi uzņēmējiem" teica Krištopans. " Viena no priekšrocībām ir nodokļi. Tie ir stabili un prognozējami". Latvijas starptautiskā virzība ir skaidra: veicināt ekonomiskas attīstību, iestājoties ES, bet drošību –kļūstot par NATO dalībvalsti.

"ES un NATO ir Latvijas prioritāte. Lai veicinātu nākotni, jaunai un neatkarīgai valstij ir jāzin tās vēsture " Krištopans uzsvēra.

Protams, vēl ir problēmas. Krištopans nenoliedz, ka Latvijā dzīves līmenis vēl atpaliek no Eiropas standartiem. Arī ārvalstu nauda varētu ieplūst daudz straujāk.

Krievijas ekonomikas krīze zināmā mērā deva triecienu arī Latvijai, kurai arvien vairāk nācās meklēt tirdzniecības partnerus rietumos. Pēc Krištopana teiktā, apmēram 60 % pārvadājumu ir uz ES valstīm, un tikai 6-7% uz Krieviju.

"Baltijas valstis nevarētu radīt Eiropas Savienībai ekonomikas problēmas. Lēmumi par jaunajām dalībvalstīm pēc dabas varētu būt vairāk politiski jautājumi", teica Krištopans.

Bijušās Misis Baltija vīrs Vilis Krištopans teica, ka savu dzīvi viņš varētu sadalīt trijās daļās: basketbols, bizness un politika". "Šīs sfēras viena otru papildina," teica savas basketbola skolas vadītājs Vilis Krištopans.

Jirki Hara

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!