• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"Latvijas parlaments balsos par prezidentu". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.06.1999., Nr. 198/199 https://www.vestnesis.lv/ta/id/20041

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

"Latvijas premjerministrs apliecināja savas valsts gatavību Eiropas Savienībai"

Vēl šajā numurā

18.06.1999., Nr. 198/199

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

"Latvijas parlaments balsos par prezidentu"

"Aftonbladet"

— 99.06.16.

Rīga. Latvijas parlaments ceturtdien balsos par jaunu prezidentu, kas stāsies Gunta Ulmaņa vietā.

Galvenie pretendenti ir bijušais šlāgertekstu komponists 63 gadus vecais Raimonds Pauls un bijušais komunists Anatolijs Gorbunovs. Tomēr nav gaidāms, ka šie abi vai pārējie trīs kandidāti saņems balsu pārsvaru pirmajā vēlēšanu kārtā, kad balsos parlamenta, Saeimas, 100 deputāti. Lieta tāda, ka parlamenta trīs lielie partiju grupējumi atbalsta dažādus kandidātus.

Pauls, kurš pārstāv mazo Jauno partiju, ir mēģinājis panākt samierniecisku nostāju pret Latvijas lielo krievu minoritāti. Viņa sieva ir krieviete.

Laikraksta Diena ārpolitikas nodaļas vadītājs Juris Tihonovs ir kritiski noskaņots pret Paula kandidatūru. Viņš norāda, ka Paulam nav pietiekamas ārpolitiskas un iekšpolitiskas pieredzes, kas nupat skaidri izpaudās, tiekoties ar preses pārstāvjiem.

Prezidents nenodarbojas ar ikdienas politiskajiem jautājumiem, bet izraugās valdības veidotāju un var arī uzlikt veto likumdošanai. Bez tam prezidents pārstāv Latviju ārzemēs.

Arī Anatolija Gorbunova kandidatūra satrauc daudzus latviešus. Viņa kritiķi norāda, ka ar bijušo komunistu prezidenta amatā būs grūti propagandēt Latviju kā uz ekonomiskajām reformām orientētu tirgus ekonomiku, lai gan Gorbunovs ir distancējies no saviem agrākajiem uzskatiem. Tas, ka ne Pauls, ne Gorbunovs neprot angļu valodu, viņiem nenāk par labu, norāda kritiķi, domājot par Latvijas cerībām kļūt par ES un NATO dalībvalsti.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!