• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Veselības ministrija: Par dienesta pārbaudi Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.11.2009., Nr. 178 https://www.vestnesis.lv/ta/id/200392

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas valdes atsaukšanu

Vēl šajā numurā

10.11.2009., Nr. 178

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Veselības ministrija: Par dienesta pārbaudi Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā

 

Veselības ministrija informē, ka Ministru prezidenta Valda Dombrovska rezolūcijā izteiktais lūgums (skat. 48.lpp.) sasaukt Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) dalībnieku sapulci, lai izskatītu jautājumu par valdes atsaukšanu, jau ir izpildīts, jo 6.novembrī tika sasaukta ārkārtas sapulce, kurā no valdes locekļa pienākumu pildīšanas tika atstādināts aizdomās turamais Arnis Kramzaks. Veselības ministrija arī turpina dienesta pārbaudi saistībā ar BKUS iepirkumu konkursiem, taču šobrīd nav nekādu pierādījumu tam, ka iespējamajā korupcijā būtu iesaistīti citi slimnīcas darbinieki.

Sēdes laikā BKUS valdes priekšsēdētājs Dzintars Mozgis informēja, ka slimnīcas darbs nav traucēts. Tāpat Veselības ministrijas saņemtie paskaidrojumi no BKUS valdes priekšsēdētāja liecina, ka iepirkumu konkursos ir uzvarējis pretendents, kura piedāvātā cena ir bijusi zemākā, tādēļ tieši zaudējumi slimnīcas vai valsts budžetam nav radīti. Arī Iepirkumu uzraudzības birojam nav bijis iebildumu pret konkursu gaitu un rezultātiem. Ņemot vērā, ka Dz.Mozgis nav bijis nevienā no iepirkumu konkursu komisijām un pret viņa darbu nav konstatēti pārkāpumi, tika nolemts, ka viņš var turpināt darbu valdes priekšsēdētāja amatā.

Iespējamās korupcijas gadījums Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā aptumšo to mediķu darbu, kuri ikdienā glābj dzīvības un palīdz atveseļoties simtiem bērnu. Veselības ministrija ļoti rūpīgi pārbaudīs slimnīcas veiktos iepirkumus, taču jau šobrīd varam apgalvot, ka izskanējusī informācija par to, ka bērnu ārstēšanai būtu nolaupīti 700 tūkstoši latu, nav apstiprinājusies. Līdzekļus, kas ir paredzēti ārstniecībai, slimnīca nevar izmantot ēku remontiem vai būvniecībai. Savukārt attiecībā par KNAB kratīšanās izņemtajām naudas summām – pašlaik nav nekāda pamata tās saistīt ar Bērnu klīnisko universitātes slimnīcu, jo aizdomās turamajām personām ievērojami skaidras naudas uzkrājumi uzrādīti aizpildītajās ienākumu deklarācijās jau iepriekšējos gados.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!