• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas valdes atsaukšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.11.2009., Nr. 178 https://www.vestnesis.lv/ta/id/200312

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Piedaloties Baltijas Ministru padomes sanāksmē

Vēl šajā numurā

10.11.2009., Nr. 178

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas valdes atsaukšanu

 

9.novembrī Ministru prezidents Valdis Dombrovskis parakstīja rezolūciju veselības ministrei Baibai Rozentālei, kurā, ņemot vērā Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja sākto izmeklēšanu, saskaņā ar likuma “Par valsts un pašvaldību kapitāla daļām un kapitālsabiedrībām” 63.pantu lūdz nekavējoties sasaukt dalībnieku sapulci un izskatīt jautājumu par VSIA “Bērnu klīniskā universitātes slimnīca” (BKUS) valdes atsaukšanu sakarā ar uzticības zaudēšanu.

V.Dombrovskis uzskata, ka sabiedrību šokējošie fakti, kas atklāti Bērnu slimnīcā, it īpaši laikā, kad veselības aprūpes finansējums ir viens no smagākajiem valdības darba kārtības jautājumiem, nevar palikt neizvērtēti arī no atbildīgo politiķu puses. “Laikā, kad notiek aktīvas debates starp Veselības ministriju un Finanšu ministriju par slimnīcu iespējām ilgtermiņā segt savas saistības un atmaksāt valsts galvotos aizdevumus, šādi vairāku simtu tūkstošu latu skandāli veselības aprūpē pieprasa nekavējošu atbildīgo amatpersonu atbildības uzņemšanos un plašu sabiedrības informēšanu par notiekošo,” uzsver V.Dombrovskis.

Ministru prezidents atbalsta sabiedriskās kustības “Lielie bērnu slimnīcai” izteikto viedokli, ka nav pieļaujama situācija, kurā atbildīgās amatpersonas neuzņemas nekādu atbildību par slimnīcā notikušajām liela mēroga nelikumībām. Premjers uzskata, ka arī ikvienam mediķim, kas strādā šajā slimnīcā un pašaizliedzīgi cīnās par mazo slimnieku izveseļošanos, ir tiesības zināt patiesos faktus par slimnīcas amatpersonu lēmumiem un rīcību, kas netieši met ēnu arī uz visu slimnīcu.

“Bērnu slimnīca ir īpaši satraucošs gadījums arī tādēļ, ka tūkstošiem cilvēku šai bērnu ārstniecības iestādei ir ziedojuši savus līdzekļus, mantas un arī darbu, palīdzot uzlabot apstākļus, kādos slimnīcā ārstējas bērni. Sabiedriskas organizācijas, Bērnu slimnīcas fonds, individuāli uzņēmēji, bērnu vecāki un slimnīcas draugi daudzu gadu garumā ir ziedojuši savus līdzekļus, mantu un laiku, lai Bērnu slimnīcas vide kļūtu bērniem piemērotāka un patīkamāka, bet pēdējo dienu notikumi ap slimnīcas celtniecības konkursiem un tajos iesaistītajiem cilvēkiem ir sagādājuši vilšanos, neizpratni un šoku,” atzīst Ministru prezidents.

Līga Krapāne, Ministru prezidenta preses sekretāre

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!