• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Lisabonas līguma ratifikācijas noslēgšanos Čehijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.11.2009., Nr. 175 https://www.vestnesis.lv/ta/id/200099

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par norēķinu konta vieglāku pārvietošanu uz citu banku

Vēl šajā numurā

04.11.2009., Nr. 175

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Lisabonas līguma ratifikācijas noslēgšanos Čehijā

 

KLAUSS.JPG (13497 bytes)
Čehijas prezidents Vāclavs Klauss
Foto: wikimedia.org

Vakar, 3.novembrī, Čehijas Republikas prezidents Vāclavs Klauss parakstīja Lisabonas līguma ratifikācijas aktu un tādējādi pabeidza ratifikācijas procedūru Čehijā.

 

«Es gaidīju tiesas lēmumu, un es to cienu, lai gan būtībā nepiekrītu tā saturam un pamatojumam,” pēc dokumenta parakstīšanas pauda Čehijas prezidents. “Ar Lisabonas līguma stāšanos spēkā Čehija pārtrauks būt suverēna valsts, neskatoties uz Konstitucionālās tiesas poli-tisko viedokli,» neslēpjot savu personīgo viedokli atzina Vāclavs Klauss.

Tomēr pēc tam, kad ES līderi Briselē notiekošā Eiropadomes sanāksmē pagājušajā nedēļā vienojās par Čehijas pieprasīto izņēmuma tiesību atbalstīšanu, viņš paziņoja, ka līguma ratificēšanai vairs nekādus šķēršļus neliks. Čehijas prezidents vēlējās, lai ES piešķirtu Čehijai izņēmuma tiesības, kas garantētu, ka pēc Otrā pasaules kara no toreizējās Čehoslovākijas teritorijas izraidītie vācieši neizvirzīs Prāgai mantiskas pretenzijas. Klauss centās panākt, lai Čehija tiktu iekļauta Lisabonas līguma pielikumā starp tām valstīm, kurām ir izņēmumtiesības ES Pamattiesību hartā, kas pirms tam jau bija piešķirtas Lielbritānijai un Polijai

 

Latvijas ārlietu ministrs Māris Riekstiņš izsaka gandarījumu par Lisabonas līguma ratifikācijas procesa noslēgšanos Čehijā un tādējādi arī Lisabonas līguma ratifikācijas procesa pabeigšanu visās 27 ES dalībvalstīs. Tas ir būtiski, lai ES turpmāk efektīvi un vienoti darbotos atbilstoši pilsoņu interesēm gan ES iekšienē, gan starptautiskajā politikā. Plānots, ka Lisabonas līgums stāsies spēkā šā gada 1.decembrī.

“Latvijas Vēstneša”; Ārlietu ministrijas informācija

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!