• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par norēķinu konta vieglāku pārvietošanu uz citu banku. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.11.2009., Nr. 175 https://www.vestnesis.lv/ta/id/200094

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par valsts pārvaldes pakalpojumiem vienas pieturas aģentūrās

Vēl šajā numurā

04.11.2009., Nr. 175

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par norēķinu konta vieglāku pārvietošanu uz citu banku

 

No 2009.gada 1.novembra patērētājiem Eiropas Savienībā būs vieglāk pārvietot norēķinu kontu no vienas bankas uz citu tajā pašā dalībvalstī. Šis uzlabojums panākts, pateicoties Eiropas Banku nozares komitejas (EBIC) pagājušajā gadā pieņemtajiem “Kopējiem bankas konta mainīšanas principiem” (IP/08/1841), kurus nacionālās banku asociācijas patlaban ievieš dalībvalstīs. Turpmāk ikreiz, kad klients vēlēsies norēķinu kontu pārvietot uz citu banku, jaunā banka piedāvās palīdzību bankas maiņas procesā.

Iekšējā tirgus un pakalpojumu komisārs Čārlijs Makkrīvijs teica: “Esmu gandarīts, ka nacionālās banku asociācijas vienošanos par pašregulāciju ir uztvērušas nopietni un gādājušas par to, lai kopējos principus varētu piemērot jau no 1.novembra. Mēs īpaši modri raudzīsimies, lai dalībvalstīs šie principi tiktu faktiski īstenoti.”

Saskaņā ar informāciju, ko Komisijai sniedza Eiropas Banku nozares komiteja (EBIC), visas nacionālās banku asociācijas, izņemot Rumānijas asociāciju, ir veikušas vajadzīgos pasākumus šo pašregulācijas principu ieviešanai attiecīgajā dalībvalstī. Portugālē un Polijā principu piemērošana aizkavēsies attiecīgi par vienu un diviem mēnešiem. Lielākā daļa nacionālo banku asociāciju ir paziņojušas, ka maksa par bankas maiņu no klientiem netiks iekasēta.

Kopējie bankas konta mainīšanas principi, ko 2008.gada decembrī pieņēma Eiropas Banku nozares komiteja, paredz, ka gadījumos, kad klients vēlēsies pāriet uz citu banku, jaunā banka darbosies kā galvenais kontaktpunkts un piedāvās palīdzību bankas maiņas procesā. Tā sazināsies ar iepriekšējo banku, lai nodrošinātu, ka jaunā banka var ātri un netraucēti uzsākt klienta periodisko maksājumu, piemēram, tiešā debeta un regulāro maksājumu, izpildi. Visbeidzot, jaunā banka palīdzēs klientam slēgt veco kontu un konta atlikumu pārvietot uz jauno kontu.

Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā Preses un informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!