• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par valsts pārvaldes pakalpojumiem vienas pieturas aģentūrās. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.11.2009., Nr. 175 https://www.vestnesis.lv/ta/id/200100

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas konvertējamo valūtu kursi

Vēl šajā numurā

04.11.2009., Nr. 175

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par valsts pārvaldes pakalpojumiem vienas pieturas aģentūrās

 

Turpinot e-pārvaldes ieviešanu, tuvāko divu gadu laikā plānots visus ar valsts pārvaldi saistītos pakalpojumus iedzīvotājiem un uzņēmējiem nodrošināt vienas pieturas aģentūrās pašvaldībās, uzsver reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs Edgars Zalāns.

Viens no galvenajiem veidiem, kā veicināt valsts un pašvaldību pakalpojumu pieejamību, ir izstrādāt un ieviest e-pakalpojumus, kas ir pieejami vienuviet – portālā www.latvija.lv .

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas (RAPLM) Valsts reģionālās attīstības aģentūra (VRAA) sadarbībā ar Iekšlietu ministrijas Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldi (PMLP) otrdien, 3.novembrī, iepazīstināja ar jaunāko kopīgi izstrādāto e-pakalpojumu – dzīvesvietas deklarēšanu internetā. Šo pakalpojumu tagad var izmantot ne vien personas, kurām ir e-paraksts, bet ikviens internetbanku lietotājs.

Kā preses brīfingā akcentēja iekšlietu ministre Linda Mūrniece, dzīvesvietas deklarēšana internetā būs iedzīvotājiem pieejama un ērta, turklāt šāds pakalpojums atvieglos arī valsts un pašvaldību iestāžu darbu. Jau tagad ir vērojams, ka iedzīvotājiem ir liela interese par jauno iespēju – vienas dienas laikā kopš pakalpojuma ieviešanas to izmantojuši 89 iedzīvotāji, kas ir pat vairāk nekā līdz šim pusgadā saņemtās elektroniski parakstītās deklarācijas.

Sadarbība ar Iekšlietu ministriju e-pakalpojumu ieviešanā turpināsies. Kā informēja VRAA direktors Māris Krastiņš, gada laikā ar Iekšlietu ministrijas Informācijas centru tiks izstrādāts e-pakalpojums administratīvo naudas sodu nomaksas pārbaudei, savukārt ar PMLP – senu draugu vai paziņu meklēšana, nosūtot vēstuli uz meklētās personas dzīvesvietu.

Tuvākā pusgada laikā sadarbībā ar Valsts zemes dienestu tiks nodrošināta iespēja fiziskai personai saņemt no Nekustamā īpašuma valsts kadastra Informācijas sistēmas aktuālos kadastra datus par savu kadastra objektu atbilstoši likumdošanā paredzētajam apjomam un kārtībai.

Attīstot e-pakalpojumu klāstu, iedzīvotājiem tiks nodrošināta iespēja elektroniskajā vidē uzzināt savus datus cukura diabēta pacientu reģistrā, Veselības obligātās apdrošināšanas valsts aģentūrā, kā arī datus par savu ģimenes ārstu un nepieciešamajām potēm. Tāpat tiks nodrošināta iespēja uzzināt uzkrāto informāciju Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūrā. Ir uzsāktas sarunas ar Uzņēmumu reģistru par iespēju izveidot e-pakalpojumu uzņēmumu reģistrācijai.

Šobrīd portāla www.latvija.lv publisko pakalpojumu katalogā ir pieejama informācija par 89 iestāžu 670 pakalpojumiem. Lai portālā pieejamie e-pakalpojumi būtu pieejami plašākai auditorijai, VRAA plāno 2010.gadā piesaistīt arī citas bankas e-pakalpojumu piekļuves nodrošināšanai (šobrīd www.latvija.lv autentifikācija pieejama ar SEB, “Swedbank” un Latvijas Krājbankas internetbankas autentifikāciju).

Dace Kārkliņa, reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministra preses sekretāre

Andrejs Rjabcevs, Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes priekšnieka palīgs preses un sabiedriskajos jautājumos

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!