• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Veselības ministrija: Par izmaiņām Publisko iepirkumu likumā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.11.2009., Nr. 175 https://www.vestnesis.lv/ta/id/200075

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta sēdē: 2009.gada 3.novembrī

Vēl šajā numurā

04.11.2009., Nr. 175

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Veselības ministrija: Par izmaiņām Publisko iepirkumu likumā

 

Veselības ministrija iesniegusi izskatīšanai Ministru kabineta 3.novembra sēdē priekšlikumu izmaiņām Publisko iepirkumu likumā. Izmaiņas paredzētu nepiemērot šo likumu zāļu un medicīnisko ierīču iegādēm, kas nepieciešamas steidzamos gadījumos, lai nodrošinātu pacientu dzīvības glābšanu. Piemērojot pašreizējo likuma redakciju, iepirkuma procedūra var ieilgt. Arī situācijās, ja retām zālēm ir tikai viens ražotājs un monopoltiesības tirgū, iepirkumu procedūra ir praktiski neefektīva, bet tās nodrošināšanai tiek tērēts pacienta dzīvības glābšanai tik svarīgais laiks.

Veselības ministre Baiba Rozentāle uzsver: “Pēdējā laikā, tiekoties ar ārstiem, esmu saņēmusi informāciju, ka Publisko iepirkumu likuma normas nereti kavē operatīvi iegādāties medikamentus un medicīnas ierīces, kas steidzami nepieciešamas retu slimību ārstēšanai. Šādu saslimšanu ārstēšanai nepieciešamas īpašas zāles, kuras nevar prognozēt un iegādāties iepriekš, tāpēc šādas izmaiņas Publisko iepirkumu likumā būtiski nepieciešamas. Birokrātiskās procedūras nedrīkst pretnostatīt pacienta dzīvībai.”

Veselības ministrija piedāvā izstrādāt kārtību, kas paredzētu, ka Veselības ekonomikas centrs (VEC) veic sarunas ar zāļu ražotājiem un vienojas par maksimāli pieļaujamo cenu, par kādu piegādātājs var piegādāt konkrētas zāles slimnīcām, neveicot iepirkuma procedūras. VEC ir iespējas saņemt citu valstu kompetento institūciju sniegto informāciju par šo zāļu cenām citās valstīs, lai nepieļautu to nepamatotu celšanu Latvijā. Slimnīcām pašām šobrīd nav iespēju veikt salīdzinošu analīzi un ietekmēt zāļu ražotāja vai tā pilnvarotā pārstāvja piedāvāto cenu.

Veselības ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!