• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta sēdē: 2009.gada 3.novembrī. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.11.2009., Nr. 175 https://www.vestnesis.lv/ta/id/200101

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par ASV Eiropas Sauszemes spēku komandiera vizīti Latvijā

Vēl šajā numurā

04.11.2009., Nr. 175

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta sēdē: 2009.gada 3.novembrī

FM: Par “Parex bankas” restrukturizācijas plāna izstrādes gaitu

 

Otrdien, 3.novembrī, Ministru kabinets (MK) tika informēts par “Parex bankas” restrukturizācijas plāna izstrādes un saskaņošanas gaitu, uzsverot, ka plānam jādemonstrē, kā banka atgriezīsies pie neierobežotas komercdarbības un kā valsts atgūs bankai sniegto finansiālo atbalstu. Valdība atzina, ka šis nav viegls uzdevums, apzinoties, ka ekonomiskā situācija Latvijā un arī pasaulē neuzlabojas strauji.

Valdības sēdē arī tika apspriesta pasaules pieredze un iespējamās aktivitātes, lai nodrošinātu bankas dzīvotspēju un palielinātu investoru interesi, neraugoties uz pašreizējo ekonomisko situāciju. Tika analizēta informācija par to, kā Lielbritānijas valdība ir saskaņojusi ar Eiropas Komisiju “Northen Rock” bankas restrukturizāciju, kuru arī valstij nācās pārņemt krīzes laikā, līdzīga ir arī pieredze Zviedrijā, Vācijā un citur.

MK nelēma par jauna investora ienākšanu “Parex bankā”, kā arī līdz šim nav bijuši investoru priekšlikumi, par kuriem valdība varētu lemt. Pašlaik notiek darbs pie tā, lai sagatavotu banku investoru piesaistei un lai nodrošinātu, ka valsts saņem labāko piedāvājumu, kas vienlaikus nodrošinās finanšu sistēmas stabilitāti. Bankas restrukturizācija ir šā procesa svarīga sastāvdaļa.

Ministru kabinets turpinās izskatīt jautājumu nākamajā valdības sēdē 10.novembrī.

Baiba Melnace, Finašu ministrijas Komunikācijas departamenta direktore

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!