• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Zemkopības ministrija: Par pārtikas produktu eksporta veicināšanu uz Maskavu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.10.2009., Nr. 170 https://www.vestnesis.lv/ta/id/199700

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta ārkārtas sēdē: 2009.gada 22.oktobrī

Vēl šajā numurā

27.10.2009., Nr. 170

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Zemkopības ministrija: Par pārtikas produktu eksporta veicināšanu uz Maskavu

 
 

23.oktobrī zemkopības ministrs Jānis Dūklavs un Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs parakstīja sadarbības līgumu, kas paredz kopīgi veidot un īstenot projektu “Pārtikas produktu eksporta veicināšana uz Maskavu”.

Parakstot līgumu, J.Dūklavs norādīja: “Šis līgums ir solis uz priekšu, lai mūsu uzņēmējiem pavērtos plašākas iespējas attīstīt pārtikas produktu eksportu. Es vienmēr esmu uzskatījis mūsu austrumu kaimiņus par nozīmīgiem tirgus partneriem.” Zemkopības ministrs uzsvēra, ka pašreiz galvenais uzdevums ir panākt, lai Krievijas Federācijas Federālā veterinārā un fitosanitārā uzraudzības dienesta pārbaužu rezultāti būtu maksimāli operatīvi. Kā ziņots, tikko noslēgušās Krievijas Federācijas Federālā veterinārās un fitosanitārās uzraudzības dienesta inspektoru pārbaudes Latvijā, kurās tika pārbaudīti 26 Latvijas dzīvnieku izcelsmes pārtikas produktu ražošanas uzņēmumi. Zemkopības ministrs informēja, ka ticies ar Krievijas inspektoriem, un Krievijas puse izteikusi gatavību nākt pretī Latvijas uzņēmējiem un veikt papildu pārbaudes, lai ātrāk novērstu neatbilstības.

Savukārt N.Ušakovs uzsvēra, ka, īstenojot līgumā paredzēto, Latvijas pārtikas produktu ražotājiem, iespējams, tiks panākti labāki nosacījumi Maskavas tirgū. “Tālab pašreiz visi spēki jāveltī loģistikas izveidei,” norādīja Rīgas domes vadītājs.

Līgumā paredzēts izstrādāt eksporta veicināšanas plānu Latvijā ražotu pārtikas produktu eksportam uz Maskavu, kā arī realizēt Latvijā ražotus pārtikas produktus Maskavas tirgū zem vienotas preču zīmes un veicināt eksportējamo produktu atpazīstamību un noietu Maskavas tirgū.

Lai veiktu šos uzdevumus, paredzēts izveidot darba grupu, tajā iekļaujot Rīgas domes, Zemkopības ministrijas, Latvijas Pārtikas uzņēmumu federācijas un Pārtikas un veterinārā dienesta pārstāvjus. Ja nepieciešams, darba grupa piesaistīs arī nozares ekspertus.

Līgums paredz veikt esošās situācijas apzināšanu, iekļaujot tajā Maskavas pārtikas tirgus analīzi un Latvijas pārtikas eksporta potenciāla novērtēšanu. Plānots arī izstrādāt eksporta veicināšanas rīcības plānu. Tāpat līgumā noteikts, ka darba grupai jāizstrādā un jāsniedz rekomendācijas un priekšlikumi kā komersantiem, tā valsts institūcijām pārtikas produktu eksporta veicināšanai un paplašināšanai.

Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!