• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta ārkārtas sēdē: 2009.gada 22.oktobrī. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.10.2009., Nr. 170 https://www.vestnesis.lv/ta/id/199697

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta ārkārtas sēdē: 2009.gada 23.oktobrī

Vēl šajā numurā

27.10.2009., Nr. 170

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta ārkārtas sēdē: 2009.gada 22.oktobrī


 

VesM: Par birokrātisko prasību samazināšanu farmācijas nozarē

22.oktobrī Ministru kabineta ārkārtas sēdē apstiprināti Veselības ministrijas veiktie grozījumi Farmācijas likumā, kas paredz būtiski samazināt birokrātiskās prasības, lai saņemtu licenci farmaceitiskās darbības veikšanai.

Līdz šim pirms speciālās atļaujas (licences) farmaceitiskajai darbībai izsniegšanas aptiekai tika veikta tās telpu, aprīkojuma, personāla un dokumentācijas atbilstības novērtēšana. Izvērtējot situāciju, Veselības ministrija secināja, ka valsts budžeta līdzekļu izlietojuma optimizēšanai ir iespējams šādas pārbaudes turpmāk neveikt, nosakot, ka pieteikuma iesniedzējs dokumentiem pievieno arī apliecinājumu par telpu, aprīkojuma, personāla un dokumentācijas atbilstību normatīvo aktu prasībām. Tādējādi tiks mazināta birokrātija un vienlaikus palielināsies paša komersanta atbildība. Veselības inspekcijai savukārt būs jānodrošina efektīva tirgus uzraudzība, lai kontrolētu aptieku atbilstību prasībām to darbības laikā, un gadījumos, kad varētu būt apdraudēta pacientu veselība, tā varēs apturēt komersanta darbību.

Jau ziņots, ka kopš janvāra atcelta arī ārstniecības iestāžu atbilstības novērtēšana obligātajām prasībām, kas paredz, ka iestādes vadītājam jānodrošina visu normatīvu aktu ievērošana, un līdz šim nav novērots, ka būtu pasliktinājusies noteikumu ievērošana.

Grozījumi Farmācijas likumā tāpat paredz, ka turpmāk pirms zāļu reklāmas materiālu izplatīšanas tā saturs nebūs jāsaskaņo ar Zāļu valsts aģentūru. Šādā veidā tiks ietaupīti gan valsts budžeta līdzekļi, gan mazināts administratīvais slogs komersantiem, kas nodarbojas ar zāļu reklamēšanu.

Veselības ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!