• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Aizsardzības ministrs: Par kolektīvo drošību kā galveno NATO darbības principu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.10.2009., Nr. 169 https://www.vestnesis.lv/ta/id/199582

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ārlietu ministrs: Par ārpolitikas aktualitātēm un ārlietu dienesta darbību

Vēl šajā numurā

23.10.2009., Nr. 169

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Aizsardzības ministrs: Par kolektīvo drošību kā galveno NATO darbības principu

 
 

Aizsardzības ministrs Imants Lieģis ir uzstājies ar runu Bratislavas drošības konferencē, kas notika NATO aizsardzības ministru tikšanās ietvaros. Tajā viņš norādīja, ka nepieciešams jaunajā Stratēģiskajā koncepcijā saglabāt kolektīvo drošību kā galveno alianses darbības principu.

“Mums jāspēj nodrošināt vienādu drošības līmeni visā NATO teritorijā, tāpēc kolektīvās drošības un Vašingtonas līguma piektā panta principiem jābūt alianses nemainīgām vērtībām,” sacīja aizsardzības ministrs.

I.Lieģis konferences laikā arī skaidroja Latvijas valdības apsvērumus, veidojot nākamā gada budžetu, un aizsardzības finansējuma samazinājumu, kas bija jāveic ekonomiskās situācijas dēļ. Ministrs noraidīja ārvalstu presē izskanējušos pieņēmumus, ka Latvija finansiālo problēmu iespaidā nebūs spējīga pildīt savas starptautiskās saistības pret sabiedrotajiem. “Latvija turpinās operāciju Afganistānā kopā ar citu NATO valstu karavīriem. Šobrīd nav piemērots brīdis nedz diskusijām par operācijas pabeigšanu, nedz arī kļūdainu lēmumu pieņemšanai,” norādīja ministrs. I.Lieģis arī atgādināja, ka Saeima nupat ar savu balsojumu atbalstījusi Latvijas dalību NATO operācijā Afganistānā. Ministrs minēja arī citas nākamā gada aizsardzības politikas prioritātes – turpināt Lielvārdes lidlauka būvniecību un nodrošināt Nacionālo bruņoto spēku mācības kopā ar sabiedrotajiem.

Konferences ietvaros aizsardzības ministrs Imants Lieģis tikās arī ar ASV aizsardzības ministra vietnieku Sendiju Veršbovu, ar kuru tika pārrunāta ASV plānotās jaunās raķešu aizsardzības sistēmas izvietošana Eiropā un Stratēģiskās koncepcijas izstrādes gaita. Sarunu laikā amatpersonas apsprieda situāciju Afganistānā, Latvijas un ASV karavīru kopīgo apmācību misiju šīs valsts austrumos.

NATO valstu ministru sarunu laikā aizsardzības ministram paredzēta tikšanās arī ar Igaunijas, Lietuvas un Čehijas aizsardzības ministru.

Aizsardzības ministrijas Sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!