• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārlietu ministrs: Par ārpolitikas aktualitātēm un ārlietu dienesta darbību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.10.2009., Nr. 169 https://www.vestnesis.lv/ta/id/199581

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Finanšu ministrs: Par VID ģenerāldirektora atstādināšanu no pienākumu pildīšanas

Vēl šajā numurā

23.10.2009., Nr. 169

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārlietu ministrs: Par ārpolitikas aktualitātēm un ārlietu dienesta darbību

 
 

21.oktobrī ārlietu ministrs Māris Riekstiņš tikās ar reģionālo mediju žurnālistiem, lai pārrunātu ārpolitikas aktualitātes un sniegtu ieskatu par ārlietu dienesta darbības prioritātēm.

Tikšanās laikā M.Riekstiņš uzsvēra, ka ārlietu dienests īpaši pievērš uzmanību ekonomisko interešu aizstāvībai un atbalsta sniegšanai uzņēmējiem eksporta veicināšanā un jaunu tirgu apgūšanā. Ministrs žurnālistus informēja par ārlietu dienesta iespējām atbalstīt uzņēmējus, atzīmējot politisko atbalstu, palīdzību eksporta šķēršļu pārvarēšanā, strīdu risināšanā, nodrošināšanā ar vēstniecību telpām, uzņēmēju delegāciju organizēšanā dalībai amatpersonu un valstsvizītēs, kā arī starpvalstu līgumu noslēgšanas procesa virzīšanā.

Ārlietu ministrs Māris Riekstiņš atzīmēja Ārlietu ministrijas un Latvijas Darba devēju konfederācijas apaļā galda diskusiju cikla sākšanu “Ārlietu dienests Latvijas eksportam. Uzņēmēju tikšanās ar vēstniekiem”.

Ministrs informēja par novembrī plānotajām vizītēm uz Baltkrieviju un Apvienotajiem Arābu Emirātiem, kas paredzēta ar uzņēmēju līdzdalību.

Ārpolitisko prioritāšu sarakstā ministrs akcentēja jautājumus, kas saistīti ar Eiropas drošību un transatlantiskajām attiecībām, tostarp attiecības ar stratēģiskajiem partneriem, uzsverot ASV. Viņš informēja žurnālistus par NATO Stratēģiskās koncepcijas izstrādi.

Runājot par Eiropas Savienību, M.Riekstiņš uzsvēra Lisabonas līguma ratifikācijas gaitu. “Mūsu ieskatā Lisabonas līgums palīdzēs organizēt caurskatāmāku Eiropas Savienības pārvaldību,” viņš norādīja. Ministrs atzīmēja Ārējās darbības dienesta izveidošanu, ko paredz Lisabonas līgums, un uzsvēra, ka nepieciešams dienesta kompetencē iekļaut konsulārās palīdzības funkciju sniegšanu ES dalībvalstu pilsoņiem trešajās valstīs.

Ministrs arī ieskicēja 23. un 24.oktobrī plānotās Rīgas konferences “Ekonomiskā atgūšanās mainīgā drošības vidē: transatlantiskā dienaskārtība 2010” programmu, kur Ārlietu ministrija ir viena no pasākuma rīkotājām. Ministrs atzīmēja konferences augsta līmeņa ārvalstu dalībniekus, tostarp Igaunijas prezidentu Tomasu Hendriku Ilvesu, Lietuvas prezidenti Daliju Gribauskaiti, Igaunijas ārlietu ministru Urmasu Paetu, Lietuvas ārlietu ministru Vīgaudu Ušacku, Luksemburgas ārlietu un imigrācijas ministru Žanu Aselbornu un Spānijas ārlietu ministru Migelu Anhelu Moratinosu.

Ārlietu ministrija informatīvus seminārus reģionālajiem medijiem rīko divas reizes gadā. Šoreiz semināru apmeklēja žurnālisti no Rīgas rajona, Bauskas, Cēsīm, Jēkabpils, Kuldīgas, Liepājas, Ludzas, Saldus, Tukuma un Valkas.

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!