• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Finanšu ministrs: Par VID ģenerāldirektora atstādināšanu no pienākumu pildīšanas. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.10.2009., Nr. 169 https://www.vestnesis.lv/ta/id/199580

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Izglītības ministre: Par nepieciešamajām izmaiņām augstākajā izglītībā un zinātnē

Vēl šajā numurā

23.10.2009., Nr. 169

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Finanšu ministrs: Par VID ģenerāldirektora atstādināšanu no pienākumu pildīšanas

 

Pamatojoties uz to, ka Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektors Dzintars Jakāns uzdotajā laikā apzināti nav izpildījis finanšu ministra Einara Repšes rīkojumus, 22.oktobrī ministrs pret viņu ir ierosinājis disciplinārlietu par pienākumu nepildīšanu, kā arī uz tās izmeklēšanas laiku amatpersonu ir atstādinājis no pienākumu pildīšanas, saglabājot amata mēnešalgu un sociālās garantijas.

“Nav pieņemams, ka VID ģenerāldirektors sistemātiski un apzināti ignorē ministra uzdotos rīkojumus, tādējādi kavējot visa dienesta reorganizācijas procesu. Jakāna kunga rīcība kaitē VID tiešajam darbam, līdz ar to cieš VID klienti – visi nodokļu maksātāji,” norāda E.Repše.

Ministra lēmums ir pamatots ar Valsts civildienesta ierēdņu disciplināratbildības likumu par amatpersonas apzinātu rīkojumu nepildīšanu, tādējādi kaitējot valsts pārvaldei.

Tā kā Dz.Jakāns nav izpildījis ministra 14.oktobrī un atkārtoti 19.oktobrī izdotos rīkojumus nekavējoties veikt visas darbības, lai izsludinātu konkursus uz VID ģenerāldirektora vietnieku amatiem līdz 21.oktobrim, kā arī rīkojumu atcelt no amatiem tos VID pārvalžu direktorus un viņu vietniekus, kuru iecelšana amatā netika saskaņota ar finanšu ministru, E.Repše nolēmis ierosināt disciplinārlietu.

Ar ministra rīkojumu Valsts ieņēmumu dienesta ģenerāldirektoram ir uzdots līdz 29.oktobrim sniegt paskaidrojumus par norādītajiem tiesību normu pārkāpumiem disciplinārlietas izmeklēšanas komisijai.

Par VID ģenerāldirektora pienākumu izpildītāju ir iecelta VID ģenerāldirektora pirmā vietniece, Galvenās nodokļu pārvaldes direktore Nelija Jezdakova.

Finanšu ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!