• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Satiksmes ministrija: Par Lietuvas dzelzceļa pārvadājumu tirgus liberalizāciju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.10.2009., Nr. 168 https://www.vestnesis.lv/ta/id/199504

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Zemkopības ministrija: Par Eiropas Zivsaimniecības fonda atbalsta pasākumiem

Vēl šajā numurā

22.10.2009., Nr. 168

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Satiksmes ministrija: Par Lietuvas dzelzceļa pārvadājumu tirgus liberalizāciju

 
 

Lietuvas Republikas transporta un komunikāciju ministrs Eligijs Masjulis solījis jau tuvākajā laikā liberalizēt dzelzceļa pārvadājumu tirgu valstī. Šāds solis Latvijas dzelzceļa pārvadājumu uzņēmumiem ļaus brīvi un patstāvīgi darboties kaimiņvalstī.

Minēto apņemšanos E.Masjulis izteicis 19.oktobrī Āzijas un Eiropas transporta ministru sanāksmē Viļņā, tiekoties ar Latvijas satiksmes ministru Kasparu Gerhardu un Eiropas Savienības transporta politikas komisāru Antonio Tajani.

Liberalizējot Lietuvas dzelzceļa kravu un pasažieru pārvadājumu tirgu, Latvijas dzelzceļa uzņēmumi tajā varēs darboties uz tādiem pašiem nosacījumiem, kādi ir kaimiņvalsts pārvadātājiem. Šāds pavērsiens jau tuvākajā nākotnē pozitīvi ietekmēs Latvijas pārvadātāju darbību, jo uzticēto kravu būs iespējams nogādāt galapunktā bez starpniekiem.

Īstenojot ieceri, tiks pārtraukta arī nevienlīdzīgā situācija, jo Latvijā dzelzceļa pārvadājumu tirgus liberalizēts jau pirms vairākiem gadiem. Tajā brīvi var darboties pārvadātāji, kam derīga arī citu Eiropas Savienības dalībvalsts attiecīgo iestāžu izsniegta licence.

Pašlaik Latvijā darbojas trīs dzelzceļa kravu pārvadātāji – SIA “LDZ Cargo”, AS “Baltijas tranzīta serviss” un AS “Baltijas ekspresis”, bet pasažieru pārvadātāji ir AS “Pasažieru vilciens”, SIA “LDZ Cargo”, kas veic starptautiskos pārvadājumus uz Krieviju, un SIA “Gulbenes–Alūksnes bānītis”.

Latvijas intereses divu dienu Āzijas un Eiropas valstu transporta ministru sanāksmē pārstāvēja K.Gerhards.

Satiksmes ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!