• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Zemkopības ministrija: Par Eiropas Zivsaimniecības fonda atbalsta pasākumiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.10.2009., Nr. 168 https://www.vestnesis.lv/ta/id/199502

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta sēdē: 2009.gada 20.oktobrī

Vēl šajā numurā

22.10.2009., Nr. 168

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Zemkopības ministrija: Par Eiropas Zivsaimniecības fonda atbalsta pasākumiem

 
 

Zemkopības ministrija (ZM) atgādina, ka no šā gada 5.oktobra līdz 5.novembrim Lauku atbalsta dienestā (LAD) pieņem projektu iesniegumus atbalstam zivsaimniecībā Rīcības programmas Eiropas Zivsaimniecības fonda (EZF) atbalsta ieviešanai Latvijā 2007.–2013.gadam pasākumos “Zvejas un akvakultūras produktu apstrāde un mārketings” un “Investīcijas zvejas ostās un zivju izkraušanas vietās”. Savukārt līdz 15.decembrim pieņem projektu iesniegumus pasākumā “Investīcijas zvejas kuģu ierīcēs un zvejas rīku selektivitāte”. Līdz 2010.gada martam atvērta projektu iesniegumu pieņemšana pasākumā “Jaunu noieta tirgu sekmēšana un reklāmas kampaņas”.

Pasākuma “Zvejas un akvakultūras produktu apstrāde un mārketings” atvērtajā projektu iesniegumu pieņemšanas kārtā ir pieejams publiskais finansējums 4 000 000 latu.

Pasākuma mērķis ir palielināt zvejas un akvakultūras produktu pievienoto vērtību, paaugstināt darba drošību un darba ražīgumu, samazināt negatīvu ietekmi uz vidi, nodrošināt produktu kvalitāti, tai skaitā samazināt kaitīgas vielas zivju produktos, kā arī ražot jaunus produktus un izmantot zivju apstrādes blakusproduktus un atkritumus. Atbalsta pretendents var būt Pārtikas un veterinārajā dienestā (PVD) atzīts zivju apstrādes uzņēmums, blakusproduktu aprites uzņēmums, kas nodarbojas ar zivju blakusproduktu vai atkritumu pārstrādi, reģistrēta fiziska vai juridiska persona, kas mājas apstākļos ražo zvejas produktus, vai komersants, kurš pēc projekta īstenošanas veic attiecīgo normatīvajos aktos noteikto atzīšanas procedūru PVD.

Projektu iesniegumi pasākumā gatavojami saskaņā ar 2009.gada 14.jūlija Ministru kabineta (MK) noteikumiem Nr.783 “Kārtība, kādā piešķir valsts un Eiropas Savienības atbalstu lauku un zivsaimniecības attīstībai” un 2008.gada 1.aprīļa MK noteikumiem Nr.241 “Kārtība, kādā piešķir valsts un Eiropas Savienības atbalstu zivsaimniecības attīstībai atklātu projektu iesniegumu konkursu veidā pasākumam “Zvejas un akvakultūras produktu apstrāde””.

Projektu iesniegumi jāiesniedz LAD centrālajā struktūrvienībā Rīgā, Republikas laukumā 2.

Pasākuma “Investīcijas zvejas ostās un zivju izkraušanas vietās” atvērtajā projektu iesniegumu pieņemšanas kārtā ir pieejams publiskais finansējums 3 000 000 latu.

Pasākuma mērķis ir uzlabot zvejas produktu izkraušanai un uzglabā­šanai nepieciešamo infrastruktūru ostās, kā arī nodrošināt kvalitatīvus ostas pakalpojumus zvejniekiem. Uz atbalstu var pretendēt biedrība, kas reģistrēta saskaņā ar Biedrību un nodibinājumu likumu, kurā ne mazāk kā piecu biedru komercdarbības joma galvenokārt ir zvejniecība vai ar to saistītie pakalpojumi, pašvaldība un valsts vai pašvaldības atvasināta publiska juridiskā persona.

Projektu iesniegumi pasākumā gatavojami saskaņā ar 2009.gada 14.jūlija MK noteikumiem Nr.783 “Kārtība, kādā piešķir valsts un Eiropas Savienības atbalstu lauku un zivsaimniecības attīstībai” un 2008.gada 26.maija MK noteikumiem Nr.371 “Kārtība, kādā piešķir valsts un Eiropas Savienības atbalstu zivsaimniecības attīstībai atklātu projektu iesniegumu konkursu veidā pasākumam “Investīcijas zvejas ostās un zivju izkraušanas vietās””.

Projekta iesniegumi jāiesniedz LAD reģionālajās lauksaimniecības pārvaldēs pēc atbalsta pretendenta juridiskās adreses.

Pasākuma “Investīcijas zvejas kuģu ierīcēs un zvejas rīku selektivitāte” atvērtajā projektu iesniegumu pieņemšanas kārtā ir pieejams publiskais finansējums 700 000 latu.

Pasākuma mērķis ir modernizēt zvejas floti, uzlabojot darba un higiēnas apstākļus, energoefektivitāti un drošību uz kuģa, nodrošinot zivju uzglabāšanai atbilstošus apstākļus uz zvejas kuģiem, kā arī samazinot kuģu degvielas patēriņu un palielinot zvejas rīku selektivitāti, bet nepalielinot zvejas kuģa spēju zvejot zivis, tādējādi veicinot ilgtspējīgu un atbildīgu pieejamo zivju resursu izmantošanu. Atbalsta pretendents ir zvejas kuģa īpašnieks, kuram ir spēkā esoša speciālā atļauja (licence) komercdarbībai zvejniecībā un kura kuģis zvejo Baltijas jūras (arī Rīgas jūras līča) piekrastē vai aiz piekrastes ūdeņiem, vai tāljūras zvejā.

Projektu iesniegumi pasākumā gatavojami saskaņā ar 2009.gada 14.jūlija MK noteikumiem Nr.783 “Kārtība, kādā piešķir valsts un Eiropas Savienības atbalstu lauku un zivsaimniecības attīstībai” un 2008.gada 13.oktobra MK noteikumiem Nr.845 “Valsts un Eiropas Savienības atbalsta piešķiršanas kārtība pasākumam “Investīcijas zvejas kuģu ierīcēs un zvejas rīku selektivitāte”.

Projekta iesniegumi jāiesniedz LAD reģionālajās lauksaimniecības pārvaldēs pēc atbalsta pretendenta juridiskās adreses.

Šajos trīs pasākumos kārtās iesniegto projektu iesniegumu projektu īstenošanas beigu datums ir divi gadi no LAD lēmuma par projekta iesnieguma apstiprināšanu stāšanās spēkā.

Tāpat LAD turpina atklāta konkursa projektu iesniegumu pieņemšanu pasākumā “Jaunu noieta tirgu sekmēšana un reklāmas kampaņas” saskaņā ar 2009.gada 14.jūlija MK noteikumiem Nr.783 “Kārtība, kādā piešķir valsts un Eiropas Savienības atbalstu lauku un zivsaimniecības attīstībai” un 2008.gada 13.oktobra MK noteikumiem Nr.846 “Kārtība, kādā piešķir valsts un Eiropas Savienības atbalstu zivsaimniecības attīstībai pasākumam “Jaunu noieta tirgu sekmēšana un reklāmas kampaņas””. Projektu iesniegumus pieņem visu gadu un apkopo kārtās. Kārtas noslēdz katra mēneša piecpadsmitajā datumā. Pasākumā pieejamā finansējuma atlikumus uz šā gada 1.oktobri ir 384 753 lati.

Kārtā iesniegto projektu iesniegumu projektu īstenošanas beigu datums ir viens gads no LAD lēmuma par projekta iesnieguma apstiprināšanu stāšanās spēkā.

Projektu iesniegumi jāiesniedz LAD centrālajā struktūrvienībā Rīgā, Republikas laukumā 2.

Sīkāka informācija par pasākumiem un atbilstošajiem normatīvajiem aktiem atrodama ZM interneta mājaslapā www.zm.gov.lv. Projektu iesniegumu veidlapas un metodiskie norādījumi to aizpildīšanai ir pieejami LAD mājaslapā www.lad.gov.lv.

Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!