• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Labklājības ministrs: Par Eiropas fondu apguvi sociālajā jomā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.10.2009., Nr. 166 https://www.vestnesis.lv/ta/id/199363

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas dzimšanas dienas svētku programmu

Vēl šajā numurā

20.10.2009., Nr. 166

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Labklājības ministrs: Par Eiropas fondu apguvi sociālajā jomā

 
 

Lai informētu par Eiropas fondu līdzekļu apguvi sociālajā jomā, labklājības ministrs Uldis Augulis 16.oktobrī tikās ar Eiropas Komisijas (EK) Nodarbinātības, sociālo lietu un vienlīdzīgu iespēju direktorāta pārstāvjiem. “Sarunas laikā Eiropas komisijas pārstāvis uzsvēra, ka, ņemot vērā situāciju, šis gads ir būtisks Latvijai, vērtējot struktūrfondu apguvi. Tāpēc, domājot arī par nākotni, šobrīd ir ļoti svarīgi apzināties, ka Eiropas fondu piešķirtie līdzekļi ir jāapgūst, efektīvi ieguldot tos sociālo un nodarbinātības problēmu risināšanā,” uzsvēra labklājības ministrs.

Latvija jau iepriekš parādījusi labus rezultātus Eiropas Sociālā fonda finansējuma apguvē, iepriekšējā fondu plānošanas periodā gandrīz par 100% apgūstot sociālajai jomai piešķirtos līdzekļus. Lai to panāktu arī šajā periodā, nepieciešams īpaši mudināt pašvaldības un iedzīvotājus aktīvi iesaistīties piedāvātajos pasākumos.

Sarunā labklājības ministrs EK pārstāvjiem norādīja galvenos nākamā gada izaicinājumus, plānojot Eiropas struktūrfondu finansējumu labklājības nozarē. Viņš apliecināja, ka arī 2010.gadā būs operatīvi jāpielāgojas aktuālajai sociālekonomiskajai situācijai valstī.

Savukārt EK pārstāvji norādīja, ka situācijā, kad pieaug bezdarbs, ir jāatbalsta Nodarbinātības valsts aģentūra un jāstiprina tās kapacitāte, piesaistot Eiropas fondu līdzekļus, lai nodrošinātu kvalitatīvu pakalpojumu un klientu apkalpošanu arī turpmāk.

Labklājības ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!