• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas un Baltkrievijas ekonomisko sadarbību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.10.2009., Nr. 165 https://www.vestnesis.lv/ta/id/199232

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par sadarbības iespējām ar Ķīnu lauksaimniecībā

Vēl šajā numurā

16.10.2009., Nr. 165

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas un Baltkrievijas ekonomisko sadarbību

 
 

15.oktobrī Ministru prezidents Valdis Dombrovskis tikās ar Baltkrievijas ekonomikas ministru Nikolaju Zaičenko, lai pārrunātu šajās dienās notikušo Latvijas– Baltkrievijas Starpvaldību komisijas darba gaitu ekonomikas un zinātniski tehniskās sadarbības jautājumos.

Sarunā piedalījās Starpvaldību komisijas Latvijas puses vadītājs satiksmes ministrs Kaspars Gerhards, Latvijas–Baltkrievijas Sadarbības padomes priekšsēdētājs Kirovs Lipmans un Baltkrievijas–Latvijas Sadarbības padomes priekšsēdētājs Jurijs Čižs.

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis tikšanās laikā pozitīvi novērtēja Starpvaldību komisijas sēdi, izceļot ekonomisko sadarbību, kā īpaši nozīmīgu jomu paplašinot Latvijas un Baltkrievijas sadarbību.

Baltkrievijas ekonomikas ministrs un Baltkrievijas–Latvijas Starpvaldību komisijas priekšsēdētājs Nikolaju Zaičenko informēja par notikušo sēdi, kuras gaitu novērtēja kā konstruktīvu un produktīvu, minot sadarbības abpusēji izdevīgas iespējas plašā ekonomisko jautājumu spektrā. N.Zaičenko pozitīvi uzsvēra, ka komisijas sēde šoreiz notika Liepājā un tas ļāva iepazīt Liepājas speciālo ekonomisko zonu un ostu, kā arī pārrunāt turpmākās attīstības sadarbības virzienus.

Latvijas Starpvaldību komisijas vadītājs satiksmes ministrs K.Gerhards informēja par jautājumiem, kas komisijas sēdē pārrunāti: rūpnieciskā sadarbība, enerģētika, transports un tranzīts, intelektuālā īpašuma aizsardzība, lauksaimniecība, kā arī citas perspektīvas jomas turpmākās tirdznieciski ekonomiskās sadarbības attīstībai. K.Gerhads pozitīvi vērtēja pirms gada izveidotās Latvijas–Baltkrievijas Ekonomiskās sadarbības padomes darbu, kurā darbojas abu valstu uzņēmēji. Padome ir iezīmējusi tos sadarbības virzienus, kuros abu valstu uzņēmēji jau sākuši konkrētu darbību.

Aivis Freidenfelds, Ministru kabineta preses sekretārs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!