• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par sadarbības iespējām ar Ķīnu lauksaimniecībā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.10.2009., Nr. 165 https://www.vestnesis.lv/ta/id/199231

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ārlietu ministrs: Sveicot Pasaules brīvo latviešu apvienības pārstāvjus

Vēl šajā numurā

16.10.2009., Nr. 165

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par sadarbības iespējām ar Ķīnu lauksaimniecībā

 
 

Zemkopības ministrs Jānis Dūklavs 14.oktobrī tikās ar Ķīnas Tautas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijā Čenu Veņdzju.

Amatpersonas pārrunāja nozares aktualitātes un iespējas veicināt abu valstu sadarbību lauksaimniecībā, tostarp eksporta tirgus paplašināšanu.

Tikšanās sākumā vēstnieks izteica pateicību J.Dūklavam par veiksmīgi noritējušo Ķīnas uzņēmēju un amatpersonu delegācijas vizīti Latvijā ekonomikas foruma laikā septembra sākumā. Īpaši delegācijas viesi bija apmierināti ar uzņēmuma SIA “Pure Food” apmeklējumu.

J.Dūklavs atzina, ka sadarbība ar SIA “Pure Food” ir labs sākums, bet aicināja vēstnieku pievērst uzmanību arī citām lauksaimniecības nozarēm. Kā piemērus ministrs minēja zivsaimniecības un pārtikas nozari, kā arī graudkopību un mežizstrādi. Runājot par pārtikas nozari, ministrs uzsvēra, ka Latvijā veiksmīgi darbojas starptautiski atzīti pārtikas drošības standarti, kas garantē, ka Latvijā ražotā pārtika ir kvalitatīva.

Tāpat ministrs paziņoja, ka cer uz Latvijas un Ķīnas uzņēmēju sadarbības tālāko attīstību tad, kad abu pušu uzņēmēji būs konkretizējuši savas vēlmes.

Savukārt vēstnieks aicināja ministru apmeklēt Ķīnas Tautas Republiku, tādējādi liekot pamatu abu valstu veiksmīgai sadarbībai lauksaimniecībā.

Rudens sākumā tika noslēgts sadarbības līgums lauksaimniecībā starp Latvijas Republikas Zemkopības ministriju un Ķīnas Tautas Republikas Lauksaimniecības ministriju, kurš paredz izveidot labvēlīgus apstākļus savstarpēji izdevīgai, uz vienlīdzību, cieņu un konsultācijām balstītai abu valstu savstarpējai sadarbībai lauksaimniecībā.

Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!