• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārlietu ministrs: Sveicot Pasaules brīvo latviešu apvienības pārstāvjus. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.10.2009., Nr. 165 https://www.vestnesis.lv/ta/id/199233

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Kultūras ministrs: Par mūzikas un mākslas skolu darbību

Vēl šajā numurā

16.10.2009., Nr. 165

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārlietu ministrs: Sveicot Pasaules brīvo latviešu apvienības pārstāvjus

 
 

14.oktobrī ārlietu ministrs Māris Riekstiņš, sveicot Pasaules brīvo latviešu apvienības (PBLA) pārstāvjus gadskārtējai valdes sēdei veltītajā pasākumā, uzsvēra organizācijas biedru ieguldījumu mītnes valstīs, pārstāvot Latviju, tās kultūru un tradīcijas.

Vienlaikus M.Riekstiņš izteica atzinību par politisko un ekonomisko interešu aizstāvību, kā arī par rūpēm, kas veltītas valsts tēla atpazīstamībai un valodas saglabāšanai ārvalstīs. Ministrs minēja gan latviešu draudžu darbu un svētdienas skolas aktivitātes, tostarp veiksmīgo pieredzes nodošanu jaunizveidotajām skoliņām Eiropā, kur latviešu diaspora pēdējos gados ir pieaugusi.

Savā uzrunā ministrs M.Riekstiņš atzīmēja, ka pašreizējā ekonomiskajā situācijā ārlietu dienesta un arī latviešu organizācijas nozīme ārvalstīs nemazinās. “Krīze nesākās Latvijā un šeit arī nebeigsies, sadarbība starp Ārlietu ministriju un PBLA ir laba un turpina attīstīties pozitīvā gaisotnē,” norādīja M. Riekstiņš.

Runājot par ārpolitikas prioritātēm, ministrs informēja par Eiropas Savienības aktuālo dienas kārtību, tai skaitā Lisabonas līguma ieviešanas gaitu, enerģētikas politiku, klimata pārmaiņām un jauno ES budžetu.

Tāpat ministrs akcentēja jauno NATO Stratēģiskās koncepcijas izstrādi, kā arī attiecības ar stratēģiskajiem partneriem, uzsverot ASV.

Pasaules brīvo latviešu apvienības valdes priekšsēdētājs Mārtiņš Sausiņš savā uzrunā pauda gandarījumu par organizācijas ciešajām attiecībām ar Ārlietu ministriju un līdzšinējo sadarbību.

Pasākumā piedalījās PBLA valdes locekļi un trimdas latvieši, kas pārcēlušies uz dzīvi Latvijā, kā arī Saeimas un valdības pārstāvji. Sarīkojumā pulcējās arī 21 Latvijas jaunietis, kas ar Vītolu fonda starpniecību saņēmis PBLA stipendijas studijām Latvijas augstskolās.

Pasaules brīvo latviešu apvienības gadskārtējā valdes sēde norisinās no 14. līdz 16.oktobrim Rīgā.

PBLA apvieno visas pasaules latviešu biedrības un organizācijas un sekmīgi darbojas jau vairāk nekā 50 gadu.

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!