• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par iespējamo sadarbību ar Krieviju lauksaimniecībā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.10.2009., Nr. 164 https://www.vestnesis.lv/ta/id/199176

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Veselības ministre: Par Bauskas slimnīcas turpmāko darbību

Vēl šajā numurā

15.10.2009., Nr. 164

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par iespējamo sadarbību ar Krieviju lauksaimniecībā

 
 

Aizvadītās nedēļas nogalē zemkopības ministrs Jānis Dūklavs, apmeklējot Maskavā Krievijas lauksaimniecības izstādi “Zelta rudens”, tikās ar Krievijas Federācijas lauksaimniecības ministri Jeļenu Skriņņiku un pārrunāja Krievijas un Latvijas tālāku sadarbību lauksaimniecības produktu eksporta tirgus attīstīšanā. J.Skriņņika zemkopības ministram apliecināja gatavību sadarboties gan pārtikas drošības, gan fitosanitārajos jautājumos. “Savstarpēja ieinteresētība un korekts dialogs par šīm īpaši stingras kontroles jomām ir ļoti būtisks Latvijas eksportam,” pēc tikšanās Maskavā uzsvēra J.Dūklavs.

Sarunā ministri izteica arī abpusēju ieinteresētību par lauksaimniecības nozares kopuzņēmuma izveidošanu Krievijas pierobežas zonā. Tāpat J.Skriņņika atzinīgi novērtēja Latvijas uzņēmēju paveikto, investējot kokrūpniecības attīstībā Pleskavas apgabalā.

Šā gada nogalē, iespējams, Krievijas lauksaimniecības ministre apmeklēs Latviju, lai tiktos ar Baltijas valstu lauksaimniecības ministriem un pārrunātu turpmāko sadarbību starp Latviju, Lietuvu un Igauniju.

Darba vizītes laikā Maskavā zemkopības ministrs Jānis Dūklavs tikās arī ar vairākiem Krievijas apgabalu gubernatoriem un vicegubernatoriem, kuri izrādīja interesi par Latvijā ražotiem pārtikas produktiem, īpaši zivju produkciju, norādot, ka tie varētu būt ne tikai tradicionālie šprotu konservi, bet gan plašs zivju produktu klāsts.

 “Šādas sarunas un tikšanās ir ļoti svarīgas, jo kaut vai tikai pa solim vien, bet pamazām iezīmējas sadarbības virzieni un veidojas iestrādes uzņēmējdarbības attīstībai,” atzina J.Dūklavs.

Jau iepriekš J.Duklavs ir vairākkārt ticies ar amatpersonām Pleskavas apgabalā, Kirovas apgabalā un Maskavā, lai veidotu dialogu savstarpēji izdevīgai lauksaimniecības produktu tirdzniecībai. Tāpat arī Latvijas uzņēmēju delegācijas apmeklējušas Pleskavas un Kirovas apgabalus biznesa kontaktu veidošanai. Savukārt Pleskavas uzņēmēji Latvijā iepazinās ar mežsaimniecības, piena pārstrādes, uzņēmumiem un graudkopības saimniecībām.

Krievija ir nozīmīgākais Latvijas tirdzniecības partneris, jo jau ceturto gadu Latvijas lauksaimniecības produkti visvairāk tiek eksportēti tieši uz Krieviju. Arī lauksaimniecības produkcijas importā no trešajām valstīm uz Latviju Krievija sasniedz vislielāko apjomu. Latvijas tirdzniecības bilance ar Krieviju ir konstanti pozitīva, turklāt ar pieauguma tendenci. Piemēram, 2008.gadā pieaugums salīdzinājumā ar 2007.gadu bija 73%. Latvija uz Krieviju eksportē augošus kokus un grieztus ziedus, pienu un piena produktus, gaļas subproduktus, zivis un vēžveidīgos. Tāpat uz Krieviju veiksmīgi savu produkciju eksportē tādi Latvijas uzņēmumi kā “Laima”, “Latvijas balzams”, “Rīgas piena kombināts”, “Spilva”, Jaunpils un Smiltenes piena kombināti, “Cido”, “Pure Food” un citi.

Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!