• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Veselības ministre: Par Bauskas slimnīcas turpmāko darbību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.10.2009., Nr. 164 https://www.vestnesis.lv/ta/id/199169

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Vides ministrs: Par vides aizsardzības sistēmas budžeta samazināšanu

Vēl šajā numurā

15.10.2009., Nr. 164

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Veselības ministre: Par Bauskas slimnīcas turpmāko darbību

 
 

Veselības ministrija vairākkārt ir izteikusi priekšlikumu Bauskas novada pašvaldībai līdzfinansēt slimnīcas sniegtos medicīniskos pakalpojumus, tādējādi paplašinot to klāstu. Piemēram, ja pašvaldība 2009. un 2010.gadā pilnībā finansētu ķirurģisko neatliekamo palīdzību, tad Veselības ministrija varētu apmaksāt dzemdību palīdzību.

Veselības ministre Baiba Rozentāle norāda: “Arī šobrīd Bauskas slimnīca turpina strādāt un sniegt medicīnisko palīdzību iedzīvotājiem, tādēļ runas, ka slimnīca būtu slēgta, nav patiesība. Lai Veselības ministrija varētu plānot iespējamos Bauskas slimnīcas sniegtos ārstnieciskos pakalpojumus, nepieciešams zināt precīzu pašvaldības piedāvātā līdzfinansējuma apjomu. Bauskas pašvaldības deputāts Uldis Kolužs paudis apņēmību, ka dome atbalstīs slimnīcu kā daudzprofilu stacionāro ārstniecības iestādi, piedaloties ar savu līdzfinansējumu. Tomēr Ministru prezidentam adresētajā vēstulē, ko saņēmusi arī Veselības ministrija, nekas nav minēts par iespējamo pašvaldības piešķiramo naudas līdzekļu apjomu šajā un nākamajā gadā.”

Par Bauskas slimnīcas turpmākās darbības un attīstības iespējām Veselības ministrijā jau pirms divām nedēļām norisinājās sanāksme, kurā piedalījās veselības ministre B.Rozentāle, Bauskas slimnīcas priekšsēdētājs Uģis Zeltiņš, kā arī galvenais speciālists veselības aprūpes vadībā Aleksandrs Jevtušoks, galvenais speciālists ķirurģijā Jānis Gardovskis, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta vadītāja Renāte Pupele un Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas valdes priekšsēdētājs Viesturs Boka.

Tikšanās laikā speciālisti uzsvēra, ka slimnīcu reforma bija jāveic, un pauda gandarījumu, ka šobrīd Ministru kabineta noteikumos skaidri norādīts slimnīcu sadalījums līmeņos. Katrai slimnīcai jābūt noteiktam statusam un sniedzamās aprūpes specifikai. Tāpat tika atzīmēts, ka finansējuma sadalījums notiek solidāri, izejot no katras slimnīcas statusa. Līdz ar to tiek izslēgta nevajadzīga konkurence un nodrošināta labāka aprūpe pacientiem. Speciālisti atzina, ka primārajām ir jābūt pacienta interesēm un aprūpes kvalitātei, nevis vēlmei nodrošināt neatliekamās palīdzības slimnīcas statusu par jebkādu cenu.

Bauskas slimnīca no 1.septembra darbojas kā aprūpes slimnīca, kurā iedzīvotāji var saņemt ambulatoros pakalpojumus, stacionāros pakalpojumus ilgstošu vai hronisku slimību gadījumā, slimnīcā darbojas dienas stacionārs, kā arī diennakts neatliekamās palīdzības punkts.

Veselības ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!