• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par eksporta iespējām uz Vāciju, Franciju un Lielbritāniju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.10.2009., Nr. 164 https://www.vestnesis.lv/ta/id/199173

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par iespējamo sadarbību ar Krieviju lauksaimniecībā

Vēl šajā numurā

15.10.2009., Nr. 164

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par eksporta iespējām uz Vāciju, Franciju un Lielbritāniju

 
 

12.oktobrī Ārlietu ministrijā notika pirmā apaļā galda diskusija starp Latvijas uzņēmējiem un Latvijas vēstniekiem ārvalstīs. Šā Ārlietu ministrijas un Latvijas Darba devēju konfederācijas organizētā apaļā galda diskusiju cikla mērķis ir atrast konkrētus risinājumus Latvijas uzņēmumu eksporta apjomu palielināšanai un tirgu paplašināšanai, izmantojot Latvijas ārlietu dienesta atbalsta iespējas. Diskusiju atklāja Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Andris Teikmanis un Latvijas Darba devēju konfederācijas prezidents Vitālijs Gavrilovs.

Pasākuma laikā uzņēmējiem bija iespēja iepazīties ar Latvijas vēstnieku Vācijā Ilgvaru Kļavu, vēstnieku Francijā Jāni Kārkliņu un vēstnieku Lielbritānijā Eduardu Stipro.

Diskusijas laikā Latvijas vēstnieki sniedza plašu informāciju par šo valstu tirgus attīstības tendencēm un par Latvijas eksporta palielināšanas iespējām tajos. Šajā kontekstā īpaši tika uzsvērts, ka nepieciešams kooperēties vairākiem vienas nozares uzņēmējiem, lai spētu apkalpot šos tirgus apjoma ziņā, kā arī aktīvi strādāt pie savas produkcijas mārketinga. Klātesošie uzņēmēji un nozaru asociāciju pārstāvji pauda nepieciešamību pēc Latvijas vēstniecību atbalsta pirmo soļu speršanai šajos tirgos, it īpaši lai uzsāktu sadarbību ar lieliem biznesa partneriem vai iegūtu informāciju par tirgus specifiku. Kā perspektīvas sadarbības jomas tika iezīmētas augstākās izglītības eksports, kokrūpniecības produkcijas eksporta sortimenta paplašināšana, informācijas tehnoloģijas un telekomunikācijas un pārtikas rūpniecības produkcijas eksports. Diskusijas nobeigumā uzņēmēji aktīvi izmantoja iespējas neformālās sarunās iepazīstināt Latvijas vēstniekus ar savām interesēm Vācijā, Francijā un Lielbritānijā.

Ārlietu ministrija atgādina, ka 19.oktobrī notiks otrais diskusiju cikla “Ārlietu dienests Latvijas eksportam. Uzņēmēju tikšanās ar Latvijas vēstniekiem” pasākums, kurā piedalīsies Latvijas vēstnieki Norvēģijā, Zviedrijā, Dānijā un Somijā.

Diskusiju cikls, kurš sastāvēs no desmit apaļā galda diskusijām, turpināsies līdz 18.decembrim. Katra diskusija būs veltīta atsevišķam reģionam, iekļaujot tās valstis, kurās ir Latvijas vēstniecības. Latvijas vēstnieki šajās diskusijās piedalīsies gan klātienē, gan videokonferences režīmā no ārvalstīm.

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!