• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ekonomikas ministrs: Par mašīnbūves attīstīšanas iespējām Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.10.2009., Nr. 161 https://www.vestnesis.lv/ta/id/198936

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs: Par elektroniskās vēlēšanu sistēmas izveidi

Vēl šajā numurā

09.10.2009., Nr. 161

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ekonomikas ministrs: Par mašīnbūves attīstīšanas iespējām Latvijā

 

Ekonomikas ministrs Artis Kampars 8.oktobrī tikšanās laikā ar AS “Rīgas vagonbūves rūpnīca” (RVR) vadību un tās potenciālo sadarbības partneru – Spānijas uzņēmuma “Construcciones Y Auxiliar De Ferrocarriles S.A.” (CAF) – pārstāvjiem pauda atbalstu abu kompāniju sadarbībai, uzsverot, ka mašīnbūves attīstīšana dotu nozīmīgu ieguldījumu Latvijas ekonomikā un valsts sniegs visu tās rīcībā esošo palīdzību, lai veicinātu ieceru īstenošanos dzīvē.

Tikšanās laikā RVR valdes priekšsēdētājs Valērijs Igaunis un dzelzceļa pasažieru ritošā sastāva servisa un remonta uzņēmuma AS “VRC Zasulauks” valdes priekšsēdētājs Gatis Kamarūts informēja ministru par kompānijas darbu starptautisko partneru piesaistē ar mērķi nodrošināt dzelzceļa pasažieru ritošā sastāva un pilsētas sliežu transporta ražošanu un tehnisko apkopi Latvijā. V.Igaunis un G.Kamarūts norādīja, ka vairākus no viņu uzskaitītajiem produktiem būtu iespējams izstrādāt sadarbībā ar potenciālajiem sadarbības partneriem CAF un īstenot kopīgu ražošanu, nodrošinot ar nepieciešamo produkciju Latvijas, Baltijas un, iespējams, arī citu kaimiņvalstu pasažieru pārvadātājus. Interesi sadarboties ar RVR un “VRC Zasulauks” apliecināja arī CAF pārstāvji, kompānijas reģionālais direktors Koens de Klerks un eksporta menedžeris Karloss Moreno. Kompānijas pārstāvji atzina, ka viņi sadarbības potenciālu ar RVR un “VRC Zasulauks” redz tieši abu kompāniju ilgajā pieredzē un labajās zināšanās par NVS valstu tirgiem.

Tikšanās laikā kompāniju pārstāvji un ministrs pārrunāja arī Latvijas ekonomisko situāciju un mašīnbūves attīstības iespējas. A.Kampars sarunas laikā atzina, ka augstu novērtē abu kompāniju sadarbības plānus, jo ražošanas, tai skaitā mašīnbūves, attīstīšana ir vitāli nepieciešama Latvijas ekonomikas atveseļošanai.

Sandris Sabajevs, ministra preses sekretārs

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!