• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Iepazīstoties ar AS "Latvenergo" darbību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.10.2009., Nr. 158 https://www.vestnesis.lv/ta/id/198712

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Kļūstot par Dziesmu svētku biedrības biedru

Vēl šajā numurā

06.10.2009., Nr. 158

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Iepazīstoties ar AS “Latvenergo” darbību

 

Turpinot viesošanos Latvijas uzņēmumos, Valsts prezidents V.Zatlers 2.oktobrī viesojās AS “Latvenergo” Pļaviņu HES, kas pēc jaudas ir lielākā hidroelektrostacija Latvijā. Apmeklējuma laikā Valsts prezidentam bija iespēja iepazīties ar HES darbu un plānotajiem ražotnes rekonstrukcijas darbiem, kā arī pārrunāt ar uzņēmuma vadību elektroenerģijas tirgus izaicinājumus un turpmākos uzņēmuma plānus.

Tikšanās laikā ar “Latvenergo” valdes priekšsēdētāju Kārli Miķelsonu un uzņēmuma valdes locekļiem Uldi Barissu, Arni Kurgu un Aigaru Meļko Valsts prezidents tika iepazīstināts ar “Latvenergo” darba rezultātiem un nākotnes prioritātēm. Sarunā tika atzīmēta nepieciešamība pēc iespējas ātrāk izveidot vienotu Baltijas elektroenerģijas tirgu, jo Latvija šobrīd ir vienīgā no trijām valstīm, kas darbojas brīva tirgus apstākļos. Tas ļautu uzņēmumam izvērst darbību arī kaimiņvalstu tirgos, īpaši pēc Ignalinas atomelektrostacijas slēgšanas Lietuvā.

Kā viens no galvenajiem izaicinājumiem elektroenerģijas jomā tika minēta bāzes jaudu deficīta samazināšana Latvijā, tāpēc Valsts prezidents ar “Latvenergo” pārstāvjiem pārrunāja arī jaudu palielināšanas iespējas nākotnē. Kā galvenie risinājumi šim jautājumam nākotnē tika minēta Rīgas 2.termoelektrostacijas (TEC-2) tālāka modernizācija, Kurzemes ogļu stacijas attīstības veicināšana, neizslēdzot arī mazāku atjaunojamo energoresursu projektu attīstīšanu, tajā skaitā nelielu koģenerācijas staciju būvi.

Sarunas nobeigumā Valsts prezidents interesējās arī par elektroenerģijas tarifu veidošanos un plānotajām cenām, kas ir aktuāls jautājums ikvienam Latvijas iedzīvotājam. “Latvenergo” pārstāvji Valsts prezidentam apstiprināja, ka 2010.gadā tarifi iedzīvotājiem par elektroenerģiju nepalielināsies. Vienlaikus tika atzīmēts, ka ar 1.novembri uzņēmums plāno piešķirt bezmaksas 500 kilovatstundu katrai no 100 000 Latvijas maznodrošināto iedzīvotāju mājsaimniecībām. Palīdzība paredzēta izlietošanai šīs ziemas laikā, un pašvaldības noteiks, kurām maznodrošinātajām ģimenēm šāda palīdzība ir nepieciešama.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!