• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Zemkopības ministrs: Par tikšanos ar Lietuvas lauksaimniecības ministru. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.10.2009., Nr. 158 https://www.vestnesis.lv/ta/id/198707

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Iepazīstoties ar AS "Latvenergo" darbību

Vēl šajā numurā

06.10.2009., Nr. 158

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Zemkopības ministrs: Par tikšanos ar Lietuvas lauksaimniecības ministru

 

2.oktobrī zemkopības ministrs Jānis Dūklavs Zemkopības ministrijā (ZM) tikās ar Lietuvas lauksaimniecības ministru Kazi Starkēviču, lai pārrunātu vairākas abām kaimiņvalstīm aktuālas tēmas lauksaimniecības nozarēs.

Lietuvas lauksaimniecības ministrs dalījās pieredzē par Eiropas Savienības (ES) finansējuma saņemšanas atvieglojumu sistēmu lauksaimniekiem Lietuvā. K.Starkēvičs skaidroja, ka mazajiem projektiem, tas ir, tehnikas un aprīkojuma iegādei, lauksaimnieki atbalstu var saņemt bez detalizēta projekta iesniegšanas 30 dienu laikā. “Lauksaimnieku vidū programma ir ļoti populāra, un viņi to labprāt izmanto,” sarunā norādīja K.Starkēvičs.

Pārrunājot situāciju piena sektorā, Lietuvas lauksaimniecības ministrs skaidroja, ka arī Lietuvā ir kritiska situācija, tāpat kā citviet Eiropā. Tas lielā mērā saistīts ar to, ka kaimiņvalstī nav attīstīta kooperācija un tādējādi izveidojusies zemākā piena iepirkuma cena ES. Pašreiz piena ražotāji tomēr izteikuši vēlmi veidot kooperatīvu un būvēt jaunu piena pārstrādes kombinātu. “Ceru, ka Latvijas pieredze mums lieti noderēs un pakāpeniski spēsim piena nozari atveseļot,” uzsvēra K.Starkēvičs.

Apspriežot tādu lauksaimniekiem aktuālu tēmu kā iekrāsotās dīzeļdegvielas izmantošana, K.Starkēvičs norādīja, ka Lietuvas lauksaimnieki to pērk bez akcīzes nodokļa vairumā, uzkrājot cisternās saimniecībās. Tā kā šīs degvielas izmantošana regulāri tiek kontrolēta, tad plānots vienkāršot kontroles procesa administratīvās procedūras.

Amatpersonas arī pārrunāja zvejniecības jautājumus. Lietuva kopā ar vairākām Baltijas jūras valstīm izvirzījusi jaunus priekšlikumus atbalsta programmām zvejniecības optimizēšanai, ierosinot: ja tiek sagriezti divi veci zvejas kuģi, tiek dota iespēja uzbūvēt vienu jaunu kuģi. “Aicinu Latvijai arī pievienoties šim priekšlikumam, jo tas ir aktuāli gan mums, gan jums,” sarunā aicināja K.Strakēvičs.

 

Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!