• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ekonomikas ministrija: Par licenci naftas izpētei un ieguvei Baltijas jūrā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.10.2009., Nr. 158 https://www.vestnesis.lv/ta/id/198696

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Finanšu ministrija: Par Eiropas Savienības Kohēzijas politikas mērķiem

Vēl šajā numurā

06.10.2009., Nr. 158

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ekonomikas ministrija: Par licenci naftas izpētei un ieguvei Baltijas jūrā

 

2009.gada 1.oktobrī ekonomikas ministrs Artis Kampars izsniedza licenci ogļūdeņražu (naftas) izpētei un ieguvei SIA “Balin Energy”, kas uzņēmumam dod tiesības Latvijas Republikas ekskluzīvajā ekonomiskajā zonā Baltijas jūrā Latvijas–Zviedrijas robežas tuvumā sākt naftas izpēti un pēc tam veikt ieguvi. Minētajā licences laukumā ar Ministru kabineta rīkojumu ir noteikta valsts līdzdalība 10% apmērā, ko valsts īstenos tikai naftas ieguves gadījumā.

Kā zināms, Ekonomikas ministrijas 2009.gada aprīlī izsludinātajā konkursā par ogļūdeņražu izpēti un ieguvi Latvijas Republikas ekskluzīvajā ekonomiskajā zonā pieteicās divi pretendenti – SIA “Balin Energy” un “Oljeprospektering AB” (OPAB), no kuriem konkursā uzvarēja SIA “Balin Energy”.

Nafta Latvijā tika atrasta jau pagājušā gadsimta sešdesmitajos gados, bet rūpnieciska tās ieguve nav notikusi, jo padomju laikā tās krājumi tika atzīti par pārlieku nelieliem, salīdzinot, piemēram, ar Sibīrijas atradnēm. Šajā laikā naftas ieguves tehnoloģijas ir strauji progresējušas, un tagad ir iespējama arī salīdzinoši nelielu iegulu izstrāde un šīs uzņēmējdarbības nozares attīstība arī Latvijā.

Pēc pašreiz spēkā esošajiem normatīvajiem aktiem Latvijā ir iespējams saņemt licenci ogļūdeņražu meklēšanai, kā arī izpētei un ieguvei gan jūrā, gan uz sauszemes.

SIA “Balin Energy” jau 2008.gada 5.decembrī Ekonomikas ministrija izsniegusi divas licences ogļūdeņražu izpētei un ieguvei Latvijas Republikas ekskluzīvajā ekonomiskajā zonā Baltijas jūrā.

Savukārt 1996.gadā izsniegta ogļūdeņražu izpētes un ieguves licence Latvijas Republikas ekskluzīvajā ekonomiskajā zonā Baltijas jūrā Latvijas–Lietuvas robežas tuvumā kompānijām “Amoco” un “OPAB”, kura stāsies spēkā pēc Latvijas–Lietuvas robežlīguma parakstīšanas.

2008.gada decembrī izsniegta licence ogļūdeņražu meklēšanai Latvijas Republikas ekskluzīvajā ekonomiskajā zonā Baltijas jūrā Latvijas–Zviedrijas robežas tuvumā arī Zviedrijas uzņēmumam “OPAB”.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!