• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Aizsardzības ministrs: Uzturoties darba vizītē Amerikas Savienotajās Valstīs. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.10.2009., Nr. 158 https://www.vestnesis.lv/ta/id/198692

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ekonomikas ministrs: Uzturoties darba vizītē Zviedrijā, Stokholmā

Vēl šajā numurā

06.10.2009., Nr. 158

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Aizsardzības ministrs: Uzturoties darba vizītē Amerikas Savienotajās Valstīs

 

2.oktobrī darba vizītē Amerikas Savienotajās Valstīs (ASV) aizsardzības ministrs Imants Lieģis tikās ar ASV aizsardzības sekretāru Robertu Geitsu.

Tikšanās laikā abas amatpersonas pārrunāja NATO jaunās stratēģiskās koncepcijas izstrādi, ASV un Latvijas divpusējo sadarbību aizsardzības jomā un abu valstu dalību starptautiskajā operācijā Afganistānā.

R.Geitss pateicās par Latvijas ieguldījumu Afganistānā un norādīja, ka Latvijas līdzdalība šajā operācijā, neraugoties uz sarežģīto ekonomisko situāciju, apliecina tās nopietno attieksmi pret kolektīvās drošības principiem un saistībām pret sabiedrotajiem.

Sarunas laikā I.Lieģis informēja, ka 2010.gadā Latvija turpinās savu dalību Afganistānā, un norādīja, ka tā ir viena no viņa darbības prioritātēm. “Dalība Afganistānā ir mūsu apdrošināšanas polise Latvijas drošības garantēšanai,” teica I.Lieģis.

Latvijas puse tika informēta par to, ka Obamas administrācija veiks operācijas Afganistānā analīzi un sagatavos priekšlikumus par operācijas īstenošanas jaunu stratēģiju.

Sarunas laikā tika apspriesta arī pretraķešu aizsardzības sistēmas elementu izvietošana Eiropā. R.Geitss norādīja, ka pieņemtais lēmums balstīts uz drošības situācijas analīzi par Irānas raķešu tehnoloģiju attīstību. Jaunā sistēma tiks veidota kopā ar sabiedrotajiem NATO, ievērojot visu sabiedroto intereses.

Darba vizītes laikā Amerikas Savienotajās Valstīs aizsardzības ministrs Imants Lieģis ticies ar ASV Senāta pārstāvjiem Džordžu Voinoviču un Džimu Demintu, ASV kongresmeni un NATO Parlamentārās asamblejas prezidentu Džonu Tanneru, ASV Vācijas Māršala fonda prezidentu Kregu Kenediju, Mičiganas Nacionālās gvardes komandieri ģenerālmajoru Tomasu Katleru un Mičiganas štata gubernatori Dženiferu Grenholmu. I.Lieģis teica uzrunu Atlantijas padomes (Atlantic Council) organizētajā diskusijā “NATO stratēģiskā koncepcija: Baltijas skatījums”.

 

Aizsardzības ministrijas Sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!