• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ekonomikas ministrs: Uzturoties darba vizītē Zviedrijā, Stokholmā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.10.2009., Nr. 158 https://www.vestnesis.lv/ta/id/198703

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Iekšlietu ministre: Par iekšlietu sistēmas darbinieku skaitu un atalgojumu

Vēl šajā numurā

06.10.2009., Nr. 158

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ekonomikas ministrs: Uzturoties darba vizītē Zviedrijā, Stokholmā

 

Ekonomikas ministrs Artis Kampars 5.oktobrī darba vizītes Zviedrijā laikā tikās ar “Swedbank” prezidentu Maiklu Volfu. Tikšanās laikā viņi pārrunāja situāciju Latvijas ekonomikā un “Swedbank” nākotnes plānus Latvijā. Tikšanās piedalījās arī “Swedbank” Latvijā valdes priekšsēdētājs Māris Mančinskis.

Tikšanās laikā A.Kampars uzsvēra, ka pēdējo 2–3 mēnešu laikā situācija Latvijas ekonomikā ir stabilizējusies, pateicoties gan ārējiem faktoriem, gan arī valdības īstenotajai politikai ekonomikas stabilizācijai un nākotnes izaugsmei. Ministrs atzina, ka pašlaik lielākie izaicinājumi valdībai ir valsts budžeta 2010.gadam pieņemšana, sociālās stabilitātes nodrošināšana un nodarbinātības veicināšana; savukārt ekonomikas atlabšanai, sevišķi eksporta nozarēm, būtisks nosacījums ir banku kreditēšanas atjaunošana.

“Swedbank” prezidents M.Volfs uzsvēra, ka “Swedbank” ir ieinteresēta, lai Baltijas valstu ekonomikas pēc iespējas ātrāk atveseļotos un atsāktos to izaugsme, jo bankai ir ilgtermiņa interese strādāt Baltijas valstu tirgū, t.sk. Latvijā. Pašlaik banka fokusējas uz problemātisko kredītu jautājumu risināšanu, tomēr tai pašā laikā M.Volfs apliecināja, ka “Swedbank” turpina arī biznesa kreditēšanu Baltijas valstīs.

Banka joprojām gatava kreditēt labus projektus, sevišķi uz eksportu orientētus, bet galvenais izaicinājums gan bankai, gan komersantam ir rast līdzsvaru starp uzņēmēja ekspektācijām (gaidām) un bankas vēlēšanos kreditēt projektu, jo bankas to vērtē gan pēc tā ilgtermiņa perspektīvas, gan pēc uzņēmēja spējas atdot aizdotos līdzekļus. Banka vēlētos, lai vairāk tiktu piedāvāts patiešām labu projektu, ko tā labprāt atbalstītu. Tāpat banka būtu gatava piedāvāt arī jaunas programmas, kas būtu orientētas uz mikrouzņēmumu, mazo uzņēmumu un jaunu uzņēmumu kreditēšanu, kā arī īstenot sabiedrības izglītošanas programmas par uzņēmējdarbību. “Mēs joprojām fundamentāli ticam Baltijas valstu nākotnei un vēlamies piedalīties Baltijas valstu ekonomikas ilgtspējīgas attīstības nodrošināšanā. Mēs vēlamies jums palīdzēt un piedāvājam jums savu pieredzi un zināšanas,” uzsvēra M.Volfs.

A.Kampars atzinīgi novērtēja “Swedbank” ieceres un pauda tām pilnīgu atbalstu. “Ja jūs Latvijā nāksiet klajā ar šādām programmām, mēs tās noteikti atbalstīsim, jo šis virziens sakrīt ar mūsu plāniem un iecerēm panākt ekonomisko attīstību, veicinot mikro un mazās uzņēmējdarbības attīstību valstī,” atzina A.Kampars.

6.oktobrī A.Kampars turpina savu vizīti Zviedrijā un apmeklēs “Soderenergi” koģenerācijas staciju un “Hammarby Sjöstad” ekopilsētu. Ekonomikas ministrs atklās Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras sadarbībā ar LR vēstniecību Zviedrijā rīkoto Latvijas Investīciju forumu, kurā piedalīsies Latvijas uzņēmēji un Latvijā jau investējoši Zviedrijas uzņēmēji, lai informētu citus Zviedrijas uzņēmējus par investīciju iespējām Latvijā.

 

Sandris Sabajevs, ministra preses sekretārs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!