• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Uzturoties darba vizītē Zviedrijā, Stokholmā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.10.2009., Nr. 158 https://www.vestnesis.lv/ta/id/198708

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Aizsardzības ministrs: Uzturoties darba vizītē Amerikas Savienotajās Valstīs

Vēl šajā numurā

06.10.2009., Nr. 158

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Uzturoties darba vizītē Zviedrijā, Stokholmā


 

5.oktobrī Stokholmā Ministru prezidents Valdis Dombrovskis uzstājās ikgadējā Baltijas attīstības forumā ar uzrunu par ekonomisko situāciju Latvijā un Baltijas jūras reģionā.

Ministru prezidents V.Dombrovskis uzsvēra, ka pašreizējā ekonomiskā krīze ļoti uzskatāmi apliecinājusi, ka reģionam vairāk ir jāpievērš uzmanība savstarpējai papildināšanai, kas nodrošinātu padziļinātu ekonomisko integrāciju reģionā. To iespējams panākt, kombinējot tehnoloģiskās un finanšu priekšrocības, kas ir Baltijas jūras rietumu krastā, ar izglītoto darbaspēku un ģeogrāfiskām priekšrocībām – austrumu krastā.

Latvijas valdības vadītājs norādīja: ja vēlamies veidot konkurētspējīgu un integrētu reģionu ap Baltijas jūru, ir jārod savstarpēji izdevīgi risinājumi, kas veicinātu darba dalīšanu, kā arī lai Baltijas reģiona uzņēmumi izmantotu vietējos resursus, nevis meklētu tos pasaulē.

V.Dombrovskis savā runā uzsvēra, ka banku un investoru aprindām reģionā jāapzinās, ka viņi ir līdzatbildīgi par tām ekonomikas struktūrām, kādas ir izveidojušās Baltijas jūras austrumu krastā, un, ņemot vērā šādu atbildības sajūtu, vajadzētu atjaunot finansējuma pieejamību īpaši reāli produktīviem ekonomikas sektoriem, kas veidotu pamatu reģiona konkurētspējai.

Ministru prezidents norādīja, ka Baltijas valstu ekonomikas atjaunošanās un konkurētspēja ir ne tikai mūsu pašu interesēs, bet tas ir reģionāls un pat visas Eiropas līmenī steidzami risināms jautājums.

Ministru prezidents V.Dombrovskis pauda pārliecību, ka finanšu sistēma reģionā ir nostabilizēta, tostarp arī Baltijas valstīs, un šobrīd jāpievērš padziļināta uzmanība reālās ekonomikas atdzīvināšanai.

Uzstājoties Baltijas attīstības forumā, Ministru prezidents V.Dombrovskis norādīja, ka arī nacionālajām valdībām jāpaveic savi mājasdarbi, arī nodrošinot, ka vietējie tirgi attīstās tādos apstākļos, kuros valda sociālā aizsardzība un sociālā stabilitāte.

Pirmajā plenārsesijā uzstājās arī Somijas un Lietuvas valdību vadītāji, Dānijas finanšu ministrs un Pasaules Bankas pārstāvis.

Vizītes laikā Latvijas Ministru prezidents Valdis Dombrovskis tikās arī ar savu Zviedrijas kolēģi.

Aivis Freidenfelds, Ministru kabineta preses sekretārs

 

5.oktobrī Stokholmā Ministru prezidents Valdis Dombrovskis tikās divpusējā sarunā ar Zviedrijas premjerministru Frederiku Reinfeltu.

Ministru prezidents V.Dombrovskis Zviedrijas valdības vadītājam F.Reinfeldam izskaidroja ekonomisko situāciju Latvijā, 2010.gada budžeta projekta izstrādes gaitu, principus un fiskālās konsolidācijas pamatojumu.

Latvijas valdības vadītājs uzsvēra, ka Latvijas ekonomikas stabilizācijas programmas galvenais mērķis ir Latvijas ekonomikas atveseļošana, kas būtiski ietekmēs arī Baltijas, Skandināvijas un ES ekonomikas tirgu. Tieši tādēļ ir ļoti aktuāla aktīva diskusija par nodokļu politiku Latvijā un budžeta samazinājumu, mazinot nodokļu slogu darbaspēkam un paplašinot tā bāzi kapitāla pieaugumam un patēriņam.

Ministru prezidents V.Dombrovskis apliecināja, ka Latvija ar lielu atbildību attiecas pret parakstītajām starptautiskajām finanšu saistībām, it īpaši ņemot vērā vienas valsts ekonomikas ietekmi uz reģionu kopumā. Saruna noritēja konstruktīvā gaisotnē.

Aivis Freidenfelds, Ministru kabineta preses sekretārs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!