• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par līgumu ar Dāniju par iespējām uzglabāt naftas rezerves. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.10.2009., Nr. 157 https://www.vestnesis.lv/ta/id/198605

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par novēlotas palīdzības sniegšanu avārijā cietušajam

Vēl šajā numurā

02.10.2009., Nr. 157

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par līgumu ar Dāniju par iespējām uzglabāt naftas rezerves

 

1.oktobrī ekonomikas ministrs Artis Kampars un Dānijas vēstnieks Latvijas Republikā Ufe Volfhekels parakstīja Latvijas Republikas valdības un Dānijas Karalistes valdības līgumu par savstarpēju jēlnaftas un naftas produktu rezervju uzglabāšanu. Minētā līguma parakstīšana nodrošinās Latvijas valstij un uzņēmumiem iespēju uzglabāt jēlnaftas un naftas produktu rezerves Dānijā, kas palielina konkurenci naftas produktu uzglabāšanas pakalpojumu sniedzēju vidū un līdz ar to ekonomisko izdevīgumu Latvijas valstij un uzņēmumiem.

Pirms līguma parakstīšanas ekonomikas ministrs un vēstnieks pārrunāja jautājumus par abu valstu eksporta veicināšanas pieredzi. Tikšanās laikā apspriesta arī Dānijas vēstniecības un Ekonomikas ministrijas iecere rīkot nākamā gada sākumā konferenci par energoefektivitātes jautājumiem.

Valdība 2009.gada 7.jūlija sēdē apstiprināja Ministru kabineta noteikumus Nr.758 “Par Latvijas Republikas valdības un Dānijas Karalistes valdības līgumu par savstarpēju jēlnaftas un naftas produktu rezervju uzglabāšanu”.

Normatīvais akts tika izstrādāts saskaņā ar 2006.gada 24.jūlija Padomes direktīvu 2006/67/EK, ar ko dalībvalstīm uzliek par pienākumu uzturēt jēlnaftas un naftas produktu obligātās rezerves. Minētā direktīva paredz iespēju dalībvalstīm uzglabāt obligātās naftas produktu rezerves citā Eiropas Savienības dalībvalstī.

Latvijai šāds līgums jau ir noslēgts ar Lietuvu un Igauniju. Līdzīgus līgumus vēl paredzēts noslēgt ar Zviedriju, Nīderlandi un Somiju.

 

Ekonomikas ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!