• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ekonomikas ministrija: Par trešo valstu radītajām tirdzniecības barjerām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.10.2009., Nr. 156 https://www.vestnesis.lv/ta/id/198505

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Labklājības ministrija: Par garantēto minimālo ienākumu līmeni

Vēl šajā numurā

01.10.2009., Nr. 156

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ekonomikas ministrija: Par trešo valstu radītajām tirdzniecības barjerām

 

Ekonomikas ministrija aicina Latvijas uzņēmēju asociācijas un uzņēmējus sniegt informāciju par tirdzniecības ierobežojumiem trešo valstu tirgos, lai apzinātu situāciju un nekavējoties sāktu dialogu ar attiecīgajiem partneriem par to atcelšanu.

2007.gada 18.aprīlī atjaunotās ES Tirgus pieejamības stratēģijas ietvaros Eiropas Komisija (EK) ir sagatavojusi pārskatu par esošiem un tuvākajā laikā sagaidāmajiem tirdzniecību ierobežojošiem pasākumiem trešo valstu tirgos, kas sagatavots un regulāri tiek atjaunots, balstoties uz EK Tirgus pieejamības vienību trešo valstu tirgos, ES dalībvalstu, ES biznesa asociāciju, kā arī eksportētāju, t.sk. Latvijas, sniegto informāciju.

Šajā “ātrās brīdināšanas” ziņojumā ir ietverta detalizēta informācija par ierobežojumiem, kas ir ieviesti vai kurus plāno ieviest tirdzniecības partneri ekonomiskās krīzes apstākļos. Šobrīd būtiski tirdzniecības ierobežojumi ir konstatēti gan Latvijas eksportam svarīgajos tirdzniecības partneru tirgos – Krievijā, Ukrainā, Baltkrievijā un Kazahstānā, gan pasaules lielāko tirdzniecības partneru tirgos – Ķīnā, Indijā, ASV, Kanādā u.c. Tirdzniecības barjeras trešo valstu tirgos pārsvarā izpaužas kā ievedmuitas nodokļu paaugstinājumi, importa licencēšana, valsts iepirkumu procedūras, investīciju ierobežojumi, necaurspīdīgas sertifikācijas procedūras, pašmāju eksportētāju atbalsta pasākumi, iekšējā tirgus aizsardzības pasākumi, kompensācijas un antidempinga pasākumi u.tml.

Uzņēmēji var sniegt informāciju par tirdzniecības barjerām trešo valstu tirgos, zvanot pa tālruni 67013004 vai rakstot uz e-pasta adresi pto@em.gov.lv.

 

Ekonomikas ministrijas Ārējo ekonomisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!