• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par pārrobežu sadarbības programmas projektiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.10.2009., Nr. 156 https://www.vestnesis.lv/ta/id/198503

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija: Par ciešāku sadarbību ar LDDK e-pakalpojumu ieviešanā

Vēl šajā numurā

01.10.2009., Nr. 156

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par pārrobežu sadarbības programmas projektiem

 

Izvērtējot Centrālā Baltijas jūras reģiona INTERREG IV A pārrobežu sadarbības programmas otrā projektu konkursa pieteikumus, programmas vadības komiteja ar nosacījumiem apstiprināja desmit projektus par kopējo summu 9,6 miljoni eiro (6,75 miljoni latu).

Kopumā otrajā projektu konkursā tika iesniegti 19 projektu pieteikumi, no kuriem seši tika noraidīti, savukārt trīs projekti tika atsaukti no projektu vadošo partneru puses.

No apstiprinātajiem projektiem Latvijas partneri piedalās piecos projektos, kuri tiks īstenoti sadarbībā ar partneriem no Igaunijas, Somijas un Zviedrijas.

Latvijas partneru daļa šajos projektos sastāda 1,22 miljonus eiro (858 tūkstošus latu), tai skaitā kopējais pieprasītais finansējums no Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzekļiem sastāda 1,04 miljonus eiro (728 tūkstošus latu).

Latvijas partneri iesaistīsies BalticSea.info projektā, kura mērķis ir veidot sabiedrībā videi draudzīga dzīvesveida apziņu, CREANET projekts veicinās uzņēmējdarbības vides uzlabošanos, kas ir balstīta uz inovācijām īpaši izglītotu jauniešu vidū, lai veicinātu biznesa klasteru attīstību, par pamatu ņemot reģionālo izglītības centru zināšanas. COMBAT projekts nodrošinās videi draudzīgus enerģētikas risinājumus, lai novērstu negatīvas vides pārmaiņas.

Savukārt BTP projekta mērķis ir attīstīt reģiona kapacitāti, lai izmantotu izglītota un mobila darbaspēka potenciālu izaugsmes veicināšanai. GGBGnetwork projekts veicinās dzimumu līdztiesību, nodrošinot kopējas aktivitātes abu dzimumu starpā, kā arī nodrošinot nepieciešamās informācijas pieejamību dzimumu līdztiesības veicināšanai. Projekta ietvaros plānots apkarot cilvēktirdzniecību.

Centrālā Baltijas jūras programma tiek īstenota Eiropas Savienības struktūrfondu 3.mērķa “Eiropas teritoriālā sadarbība” ietvaros. Centrālās Baltijas jūras programmas mērķis ir radīt globāli atpazīstamu, dinamisku un konkurētspējīgu reģionu, kas ir pievilcīgs gan biznesam, gan tūristiem, kur cilvēki vēlas dzīvot, strādāt un investēt.

Programmas atbalsta saņēmēji ir nacionālās, reģionālās un vietējās pašvaldības un iestādes, sabiedriskās un nevalstiskās organizācijas. Privātais sektors var piedalīties projektos ar savu finansējumu. Projektā ir jāpiedalās vismaz diviem partneriem no vismaz divām programmas dalībvalstīm.

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija (RAPLM) ir nacionālā atbildīgā iestāde par 3.mērķa “Eiropas teritoriālā sadarbība” ieviešanu Latvijā 2007.–2013.gadā. RAPLM pārstāv Latvijas nacionālās intereses Eiropas teritoriālās sadarbības programmu uzraudzības un vadības komitejās.

RAPLM atgādina, ka Centrālās Baltijas jūras reģiona INTERREG IV A programmas trešajā atklātajā projektu konkursā projektus var iesniegt līdz šā gada 15.oktobrim. Sīkāka informācija par programmu un projektu pieteikumu anketu atrodama programmas mājaslapā www.centralbaltic.eu.

 

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!