• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija: Par ciešāku sadarbību ar LDDK e-pakalpojumu ieviešanā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.10.2009., Nr. 156 https://www.vestnesis.lv/ta/id/198504

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta sēdē: 2009.gada 29.septembrī

Vēl šajā numurā

01.10.2009., Nr. 156

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija: Par ciešāku sadarbību ar LDDK e-pakalpojumu ieviešanā

 

30.septembrī Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas (RAPLM) valsts sekretāre Laimdota Straujuma, tiekoties ar Latvijas Darba devēju konfederācijas (LDDK) pārstāvjiem, vienojās par ciešāku sadarbību elektronisko pakalpojumu ieviešanā.

Tikšanās laikā LDDK pārstāvji tika iepazīstināti ar portāla www.Latvija.lv saturu, kura mērķis ir nodrošināt Latvijas un ārvalstu iedzīvotājiem pieeju valsts un pašvaldību interneta resursiem, kā arī centralizētu piekļuvi dažādu institūciju sniegtajiem elektroniskajiem pakalpojumiem.

Kā akcentēja L.Straujuma, portālā jau šobrīd ir pieejams valsts un pašvaldību pakalpojumu katalogs, kā arī elektroniskie pakalpojumi, piemēram, dzīvesvietas deklarēšana, zemes izmantošanas un atļaujas pieprasīšana par koku ciršanu vai žogu būvniecību, kā arī citi pakalpojumi, kas nepieciešami iedzīvotājiem un uzņēmējiem.

RAPLM šobrīd notiek aktīvs darbs pie vienas pieturas aģentūras izveides un izstrādāts valsts pārvaldes iestāžu reģionālā tīkla optimizācijas plāns.

Ministrijas sagatavotais vienas pieturas aģentūras ieviešanas modelis paredz attīstīt piekļuves kanālus valsts un pašvaldību pakalpojumiem, nodrošinot pakalpojumus arī elektroniskajā vidē, tādējādi paaugstinot to pieejamību un nepiesaistot to saņemšanas iespējas konkrētai ģeogrāfiskai vietai un laikam. Tā tiktu nodrošināti pārvaldes pakalpojumi iedzīvotājiem arī tad, ja to sniegšanā ir iesaistītas vairākas iestādes.

Vienas pieturas aģentūras ieviešana samazinātu tādas valsts administratīvās izmaksas kā telpu noma, personāla izmaksas, sakaru pakalpojumu un informācijas tehnoloģiju izmaksas.

LDDK pārstāvji īpašu uzmanību izrādīja par pakalpojumu direktīvas ieviešanu, kuras mērķis atvieglot iespēju uzsākt uzņēmējdarbību un pakalpojumu sniegšanu ES.

ES pakalpojumu direktīva nosaka, ka līdz šā gada beigām dalībvalstīm jāizstrādā un jānodrošina vienas pieturas aģentūras principa ieviešana valsts pārvaldē. Direktīvas ieviešana sniegtu iespēju ikvienam ES dalībvalsts komersantam nodrošināt iespēju sākt noteiktu jomu pakalpojumu sniegšanu citās ES dalībvalstīs un nepieciešamās atļaujas saņemt vai pieteikt attālināti – vienā kontaktpunktā.

Plānots, ka pakalpojumu direktīvas īstenošanai tiks izmantots portāls www.Latvija.lv, kurā uzņēmējiem būtu iespēja iegūt informāciju par nepieciešamo atļauju saņemšanas nosacījumiem un nepieciešamajām darbībām vienuviet.

LDDK atzinīgi novērtēja līdz šim paveikto, kā arī izteica priekšlikumu aktīvāk iesaistīties portāla pilnveidē un elektronisko pakalpojumu ieviešanā, kas vērsti uz iedzīvotājiem.

RAPLM ar šā gada 1.jūniju pārņēma Īpašu uzdevumu ministra elektroniskās pārvaldes lietās sekretariāta funkcijas un ir atbildīga par e-pārvaldes un e-pakalpojumu ieviešanu, kā arī informācijas sistēmu politiku valstī.

Attīstot e-pakalpojumus, tiks samazināts administratīvais slogs iedzīvotājiem, komersantiem, valsts un pašvaldību iestādēm, kā arī tiks palielinātas iespējas iedzīvotājiem piedalīties valsts pārvaldes darbā un iekļauties citos sabiedrības dzīves procesos.

Izmantojot e-pakalpojumus, iedzīvotājiem un uzņēmējiem ir iespēja ar interneta starpniecību saņemt ātrāk un ērtāk pakalpojumus neatkarīgi no iestāžu darba laika un atrašanās vietas, bez laika ierobežojumiem.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!