• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par uzņēmējdarbības vidi uzlabojošu pasākumu ieviešanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.10.2009., Nr. 156 https://www.vestnesis.lv/ta/id/198465

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Informācija par 2009. gada 24. septembra sēdi

Vēl šajā numurā

01.10.2009., Nr. 156

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par uzņēmējdarbības vidi uzlabojošu pasākumu ieviešanu


 

Saeimas Nacionālā attīstības plāna īstenošanas uzraudzības apakškomisijas deputāti 15.septembrī, iepazīstoties ar Ekonomikas ministrijas piedāvātajiem ekonomikas veicināšanas pasākumiem, aicināja atbildīgās amatpersonas sekot līdzi, lai labi iecerētie pasākumi tiek arī praktiski īstenoti.

“Ekonomikas ministrija ir paveikusi lielu darbu, izstrādājot priekšlikumus nodokļu politikas uzlabošanai un administratīvo šķēršļu mazināšanai. Taču ministrijas ierēdņiem lielāka uzmanība jāpievērš tam, lai pasākumi iespējami ātri tiek ieviesti dzīvē,” norādīja apakškomisijas sekretārs Dzintars Zaķis.

Ministrijas izstrādātie priekšlikumi ekonomiskās aktivitātes veicināšanai ir vajadzīgi un pareizi, bet realitātē to īstenošana bieži vien notiek gliemeža gaitā, piebilda Nacionālā attīstības plāna eksperts Juris Ekmanis.

Ekonomikas ministrija šobrīd aktīvi strādā pie administratīvo šķēršļu novēršanas, nodokļu politikas pārskatīšanas un Eiropas Savienības struktūrfondu līdzekļu iespējami ātras nonākšanas uzņēmēju rīcībā, informēja ministrijas pārstāvis Edmunds Beļskis. Piemēram, 2009.gadā paredzēts īstenot vairākus pasākumus, lai vienkāršotu maksātnespējas procesu. Tāpat Ministru kabinetā konceptuāli ir atbalstīta iecere atteikties no preču pavadzīmju rēķiniem, skaidroja E.Beļskis.

Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras padomes loceklis Aigars Rostovskis deputātiem atzina, ka ar Ekonomikas ministriju ir izveidojusies laba sadarbība un kopumā priekšlikumi ir vērsti pareizajā virzienā.

15.septembra apakškomisijas sēdē deputāti iepazinās ar Latvijas stratēģiskā attīstības plānā 2009.–2013.gadam paredzētajiem ekonomikas veicināšanas pasākumiem un to īstenošanas gaitu. Darbu pie stratēģiskā attīstības plāna ministrijas uzsāka šā gada jūlijā pēc Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisijas aicinājuma. Plāna izstrādē iesaistītas visas atbildīgās ministrijas.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!