• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par svešvalodu labas zināšanas nozīmi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.10.2009., Nr. 156 https://www.vestnesis.lv/ta/id/198473

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par uzņēmējdarbības vidi uzlabojošu pasākumu ieviešanu

Vēl šajā numurā

01.10.2009., Nr. 156

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par svešvalodu labas zināšanas nozīmi


 

26.septembrī, atzīmējot Eiropas Valodu dienu, Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas vārdā tās priekšsēdētājs Jānis Strazdiņš aicina ikvienu pilnveidot svešvalodu zināšanas un atsvaidzināt arī tās valodu prasmes, kas gadu gaitā ir palikušas novārtā.

“Svešvalodu zināšanas savu vērtību īpaši pierāda ekonomiski grūtajos laikos, jo paplašina cilvēka iespējas meklēt labi apmaksātu darbu gan ārzemēs, gan ārvalstu uzņēmumu pārstāvniecībās Latvijā,” uzsver Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas priekšsēdētājs.

“Varu piekrist Eiropas Komisijas prezidenta Žozē Manuela Barrozu savulaik teiktajam, ka katram Eiropas Savienības pilsonim savā dzīvē jāapgūst trīs Eiropas valstu valodas. Mēs kā maza un čakla tauta varam lepoties ar salīdzinoši labām svešvalodu zināšanām. Tomēr mums ir vēl plašas iespējas uzlabot savas valodu prasmes,” uzskata J.Strazdiņš.

“Jaunākajai paaudzei ir spēcīgas angļu valodas zināšanas, bet nedrīkst aizmirst arī krievu valodu.” Viņš aicina stiprināt arī citu mūsu kaimiņvalstu un ciešu sadarbības partneru valodu zināšanas. “Salīdzinoši maza iedzīvotāju daļa pārvalda vācu, franču, skandināvu un arī tuvāko kaimiņu – lietuviešu un igauņu valodu.”

Kā psihiatrs J.Strazdiņš piebilst, ka valodu zināšanas ne tikai paplašina indivīda iespējas darba tirgū, bet arī ceļ pašapziņu un būtiski uzlabo intelektuālās spējas.

Katru gadu 26.septembrī Eiropas Padomes dalībvalstis atzīmē Eiropas Valodu dienu, un jau piekto gadu šīs dienas ietvaros pasākumi tiek organizēti arī Latvijā. Eiropas Valodu dienas mērķis ir pievērst sabiedrības uzmanību un informēt par valodu daudzveidību, veidot izpratni par ikvienas valodas nozīmību, kā arī sekmēt mūžizglītību valodu apguvē.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!