• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par sabiedrisko mediju finansējumu un nākotnes modeli. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.09.2009., Nr. 154 https://www.vestnesis.lv/ta/id/198364

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Reformu vadības grupa: Par valsts funkciju lietderības izvērtējumu

Vēl šajā numurā

29.09.2009., Nr. 154

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par sabiedrisko mediju finansējumu un nākotnes modeli

 

23.septembrī pēc Nacionālās radio un televīzijas padomes iniciatīvas Ministru prezidenta Valda Dombrovska vadībā notika diskusija par sabiedrisko mediju finansējumu 2010.gadam un to nākotnes modeli. Diskusijā piedalījās pārstāvji no Nacionālās radio un televīzijas padomes, Saeimas, sabiedriskajiem medijiem, kā arī eksperti mediju jautājumos.

Diskusijas sākumā Finanšu ministrijas valsts sekretārs Mārtiņš Bičevskis informēja par sabiedrisko raidorganizāciju finansējumu, norādot, ka vispārējas valsts budžeta izdevumu sadaļas samazināšanas apstākļos sabiedrisko mediju finansējumu 2010.gada budžetā nav iespējams palielināt. Nākamā gada budžetā bāzē plānots par 25% mazāks līdzekļu apjoms, nekā tas bija šogad.

Diskusijas dalībnieki vienojās, ka sabiedrisko mediju attīstības un finansējuma jautājums ir jārisina nekavējoties. Ministru prezidents uzsvēra, ka šis jautājums tiks nodots Saeimai valdības uzsāktās diskusijas turpināšanai un vienotas jaunā sabiedriskā medija stratēģijas izstrādei. Tāpat ir būtiska arī jaunā Elektronisko mediju likumprojekta ātrāka virzība, kā arī nepieciešamo grozījumu izstrāde sabiedrisko mediju apvienošanai un jauna sabiedriskā medija izveidei.

Dalībnieki atzina, ka ir svarīgi definēt sabiedrisko mediju vīziju un izvērtēt to pārvaldības formu efektivitāti, kā arī izvērtēt nacionālā pasūtījuma saturu, lietderību un atbilstību sabiedrības interesēm un vajadzībām. Diskusijas dalībnieki atzina, ka sabiedriskajiem medijiem ir izšķiroši nozīmīga loma vienotas valsts kultūras un informācijas telpas radīšanā. Eksperti uzsvēra, ka, pazūdot sabiedriskajiem medijiem, sabiedrība var kļūt aizvien atsvešinātāka un fragmentārāka, bez vienotas valstiskās un kultūras identitātes. Tādēļ ir nozīmīgi pārvarēt dramatiskās pārmaiņas mediju vidē un tirgū, kad sabiedriskajiem medijiem reklāmas tirgus ir būtiski sarucis.

 

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!