• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Uz deputātu jautājumu rakstiski iesniegtā atbilde. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.09.2009., Nr. 154 https://www.vestnesis.lv/ta/id/198344

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par sabiedrisko mediju finansējumu un nākotnes modeli

Vēl šajā numurā

29.09.2009., Nr. 154

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Uz deputātu jautājumu rakstiski iesniegtā atbilde

 

Ministre T.Koķe

Uz jaut. nr.171/J9 – dok. nr.4786

Par kavējumiem skolotāju algu izmaksā Daugavpilī

Ievērojot Saeimas kārtības ruļļa 121.panta pirmās daļas 1.punktu, sniedzu atbildi uz Jūsu jautājumu (Nr.171/J9) par kavējumiem skolotāju algu izmaksā Daugavpilī.

Informēju Jūs, ka, sākot ar 2009.gada 1.septembri, pedagogu algas tiek aprēķinātas pēc jaunās finansēšanas kārtības “nauda seko skolēnam” saskaņā ar 2009.gada 28.jūlija Ministru kabineta noteikumiem Nr.837 “Kārtība, kādā aprēķina un sadala valsts budžeta mērķdotāciju pašvaldību vispārējās pamatizglītības un vispārējās vidējās izglītības iestāžu pedagogu darba samaksai un valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām” (turpmāk – MK noteikumi). Pamatojoties uz MK noteikumu 4.punktu, informāciju par skolēnu skaitu 2009.gada 1.septembrī vispārējās pamatizglītības un vispārējās vidējās izglītības iestādēs (pa klasēm un izglītības programmām) novadu un republikas pilsētu pašvaldībām Izglītības un zinātnes ministrijā (turpmāk – ministrija) bija jāiesniedz līdz 2009.gada 5.septembrim. Pilnīgu un precīzu informāciju no novadu un republikas pilsētu pašvaldībām ministrija saņēma 2009.gada 8.septembrī. Šobrīd ministrija veic iesniegto datu apkopošanu un precizē aprēķinus, lai, kā katru gadu, novadu un republikas pilsētu pašvaldībām pārskaitītu pedagogu darba samaksai paredzēto finansējumu.

Vienlaikus vēršu uzmanību, ka saskaņā ar likumu “Par valsts budžetu 2009.gadam” pedagogu darba samaksai paredzētais finansējums 2009.gada astoņiem mēnešiem – no 2009.gada 1.janvāra līdz 2009.gada 31.augustam – ir pārskaitīts pašvaldībām, un tām izglītības iestādēm, kurām aizkavējušās algas izmaksas par augustu, pēc skaidrojuma jāvēršas savās pašvaldībās, jo Ministru kabineta 2004.gada 24.augusta noteikumu Nr.746 “Pedagogu darba samaksas noteikumi”, kuri bija spēkā līdz 2009.gada 1.septembrim, 45.punkts paredzēja: noteikumi piemērojami valsts budžeta un pašvaldību budžetos attiecīgajam gadam apstiprinātā darba samaksas fonda ietvaros. Savukārt likuma par budžetu un finanšu vadību 4.pants nosaka, ka saimnieciskais gads sākas 1.janvārī un beidzas 31.decembrī.

Informēju, ka līdz 2009.gada 18.septembrim novadu un republikas pilsētu pašvaldībām tiks pārskaitīts finansējums, kas nepieciešams vispārējās pamatizglītības un vispārējās vidējās izglītības iestāžu pedagogu darba samaksai un valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām par septembra mēnesi, tāpēc gan avansa maksājumus, gan algas par septembri pedagogi saņems ierastajā kārtībā un savlaicīgi. Minētā informācija ir ievietota arī ministrijas tīmekļa vietnē aktualitāšu sadaļā (http://izm.izm.gov.lv//aktualitates/informacija-medijiem/4038.html).

Ar cieņu,

izglītības un zinātnes ministre T.Koķe

Rīgā 2009.gada 16.septembrī

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!