• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Reformu vadības grupa: Par valsts funkciju lietderības izvērtējumu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.09.2009., Nr. 154 https://www.vestnesis.lv/ta/id/198363

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas konvertējamo valūtu kursi

Vēl šajā numurā

29.09.2009., Nr. 154

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Reformu vadības grupa: Par valsts funkciju lietderības izvērtējumu

 

24.septembrī Ministru prezidents Valdis Dombrovskis Reformu vadības grupas sēdē informēja par 2010.gada valsts budžeta sagatavošanas gaitu un izskatīšanu Ministru kabinetā. V.Dombrovskis pateicās valdības sociālajiem un sadarbības partneriem (LDDK, LBAS, LPS, LTRK) par paveikto valsts pārvaldes funkciju lietderības izvērtējumu.

Finanšu ministrijas valsts sekretāra vietniece Baiba Bāne informēja par valsts budžeta izdevumu sadalījumu pa funkcijām atbilstoši to vērtējumam, kā arī notiekošo darbu 2010.gada budžeta projekta sagatavošanas procesā. Kopumā tika analizētas 1017 funkcijas, kuru vērtēšanā bija iesaistītas nozaru ministrijas, Finanšu ministrija, sociālie un sadarbības partneri, sabiedrība un valdības koalīcijas partijas.

Valdības sociālie un sadarbības partneri izteica gandarījumu par iespēju piedalīties valsts pārvaldes funkciju lietderības izvērtējumā, vienlaikus uzsverot, ka iesāktais funkciju vērtējums jāturpina, jo tas ir vērsts uz arvien lielāku sabiedrības iesaisti valsts pārvaldes darbības optimizēšanā un uzlabošanā.

Reformu vadības grupa vienojās, ka Finanšu ministrija organizēs atsevišķas diskusijas ar koalīcijas partijām un sociālajiem partneriem par funkcijām, par kurām izteikti visatšķirīgākie viedokļi. Valsts kanceleja kopīgi ar sociālajiem un sadarbības partneriem veiks analīzi par valsts pārvaldē veikto samazinājumu atbilstību strukturālajām reformām un valsts konkurētspējas paaugstināšanas mērķiem, kā arī Valsts kancelejai uzdots publiskot Valsts pārvaldes reformu dienasgrāmatas rezultātu apkopojumu.

 

Aivis Freidenfelds, Ministru kabineta preses sekretārs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!