• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija: Par piekrastes nozīmi un vērtībām telpiskajā plānošanā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.09.2009., Nr. 154 https://www.vestnesis.lv/ta/id/198359

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija: Par valsts dotācijas izlietojuma likumību Bauskas novadā

Vēl šajā numurā

29.09.2009., Nr. 154

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija: Par piekrastes nozīmi un vērtībām telpiskajā plānošanā

 

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijā (RAPLM) uz pirmo sanāksmi 25.septembrī sanāca piekrastes telpiskās attīstības stratēģijas izstrādes darba grupa, lai diskutētu par piekrastes nozīmi, vērtībām un rīcības virzieniem tās potenciāla izmantošanai.

Darba grupa tika iepazīstināta ar valsts pētījumu programmas “Klimata maiņas ietekme uz Latvijas ūdeņu vidi” (KALME) ietvaros sagatavotajām prognozēm par jūras krasta eroziju un akumulāciju nākamajiem piecdesmit gadiem.

Iepazīstinot ar veikto pētījumu, KALME pārstāvis akcentēja, ka pētījums balstās uz informāciju par Latvijas jūras krasta procesiem pēdējos simts gados. Pētījuma rezultātā ir sagatavots pārskats par jūras krasta erozijas un akumulācijas procesiem visā Baltijas jūras un Rīgas jūras līča krasta garumā, kā arī raksturotas krasta izmaiņas pēc pēdējo gadu vētrām. Pētījuma rezultāti ir atspoguļoti pārskata kartēs, kurās ir parādīti gan erozijas apdraudētie krasta posmi, gan vietas, kur dominē akumulācijas procesi.

RAPLM speciālisti uzsvēra pētījuma nozīmīgumu un tā nepieciešamību, izstrādājot gan piekrastes pašvaldību plānojumus, gan Baltijas jūras piekrastes telpiskās attīstības pamatnostādnes.

Baltijas jūras piekrastes telpiskās attīstības pamatnostādnēs tiks definētas piekrastes vērtības un attīstības potenciāls, kā arī noteikti vienoti piekrastes attīstības un aizsardzības mērķi, lai veicinātu piekrastes kā unikāla Latvijas attīstības resursa ilgtspējīgu izmantošanu.

Plānots, ka Baltijas jūras piekrastes telpiskās attīstības pamatnostādnēm būs svarīga loma, piesaistot Eiropas Savienības fondu finansējumu nākamajā to apguves periodā no 2014. līdz 2020.gadam.

Lai precizētu plānotās rīcības virzienus un darbības, sanāksmē trīs apakšgrupās notika debates par ekonomiskās aktivitātes veicināšanas iespējām piekrastē, vides kvalitātes nodrošināšanu, sabiedrību un pārvaldības pilnveidošanas iespējām.

 

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!