• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija: Par valsts dotācijas izlietojuma likumību Bauskas novadā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.09.2009., Nr. 154 https://www.vestnesis.lv/ta/id/198350

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Zemkopības ministrija: Par Meža konsultatīvās padomes sēdi

Vēl šajā numurā

29.09.2009., Nr. 154

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija: Par valsts dotācijas izlietojuma likumību Bauskas novadā

 

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija (RAPLM) ir izveidojusi komisiju un sākusi pārbaudi par vienreizējas valsts 200 000 latu dotācijas izlietošanas likumību Bauskas novada pašvaldības Brunavas pagasta pārvaldē. Pēc sākotnējās dokumentu pārbaudes apstiprinājies, ka Brunavas pagasta pašvaldība, iespējams, ir maldinājusi ministriju par piešķirtās dotācijas izlietošanas mērķiem.

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs Edgars Zalāns uzsver, ka pašvaldība, iespējams, ar valsts piešķirtajiem līdzekļiem ir rīkojusies bezatbildīgi, neievērojot vietējo iedzīvotāju intereses. “Šāda rīcība diemžēl rada nepatiesu priekšstatu sabiedrībā par valsts atbalstu novadiem. Vienas pašvaldības bezatbildīgā attieksme aizēno citu pašvaldību paveikto, izmantojot valsts dotāciju, lai uzlabotu sniegtos pakalpojumus iedzīvotājiem,” norāda ministrs.

RAPLM sākotnējā informācija liecina, ka Brunavas pagasta pašvaldībai valsts dotācija tika piešķirta sabiedriski sociālā centra ēkas “Ērgļi” energoefektivitātes paaugstināšanai un rekonstrukcijai. Patiesībā tā ir tikusi ieguldīta pagasta pārvaldes ēkas rekonstrukcijā.

Tā rezultātā pagasta pārvaldes ēkā ir iebūvētas dažādas, ar pagasta pārvaldes darbību nesaistītas ierīces, piemēram, sauna, kas funkcionāli iederētos sociālā centra, nevis pagasta pārvaldes, darbībā. Pagasta pārvaldei primāri jānodrošina pašvaldības pakalpojumu pieejamība, savukārt sociālā centra galvenā funkcija ir nodrošināt sociālās palīdzības jautājumus.

Ja apstiprināsies dotācijas izlietojuma neatbilstība normatīvo aktu prasībām, ministrija Bauskas novada pašvaldībai pieprasīs nelikumīgi ieguldītos dotācijas līdzekļus atmaksāt, kā arī tiesību aizsardzības iestādēm lūgs izvērtēt vainīgo amatpersonu atbildību.

RAPLM seko līdzi arī pārējo pašvaldību rīcībai ar valsts piešķirto dotāciju un tās izlietojuma atbilstībai normatīvo aktu prasībām.

Novadu pašvaldībām, apvienojoties pagastiem un pilsētām, saskaņā ar apvienošanās projektu vai noteikumiem par vietējo pašvaldību administratīvi teritoriālo iedalījumu tiek piešķirta vienreizēja valsts budžeta dotācija novadu infrastruktūras attīstībai 200 000 latu apmērā par katru novada pilsētu un novada pagastu.

 

Dace Kārkliņa, ministra preses sekretāre

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!