• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Finanšu ministrija: Par aizdevuma līgumu ar Pasaules banku. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.09.2009., Nr. 154 https://www.vestnesis.lv/ta/id/198351

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par universālu valsts nodevas nomaksas e-pakalpojumu

Vēl šajā numurā

29.09.2009., Nr. 154

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Finanšu ministrija: Par aizdevuma līgumu ar Pasaules banku

 

24.septembrī Vašingtonā tika parakstīts aizdevuma līgums ar Pasaules banku (PB), kas paredz iespēju Latvijai nepieciešamības gadījumā izmantot finanšu resursus 200 miljonu eiro apmērā finanšu sektora vajadzībām. Aizdevuma līgumu parakstīja Latvijas Republikas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Amerikas Savienotajās Valstīs Andrejs Pildegovičs un Pasaules bankas Centrāleiropas un Baltijas valstu departamenta direktora vietas izpildītājs Teodors Ahlers. Vēstnieks A.Pildegovičs pateicās PB par aizdevuma piešķiršanu, kā arī atzinīgi novērtēja Latvijas un PB ekspertu sadarbību aizdevuma līguma sagatavošanas procesā.

Lai saņemtu iespēju izmantot PB aizdevumu, sadarbojoties ar PB tehniskās misijas ekspertiem, Finanšu ministrija, Tieslietu ministrija, Valsts kase, Latvijas Banka, Finanšu un kapitāla tirgus komisija, Patērētāju tiesību aizsardzības centrs veica vairākus pasākumus finanšu sistēmas stiprināšanai vidējā termiņā, sagatavojot izmaiņas tiesību aktos un pilnveidojot banku uzraudzības pasākumus. Tika veiktas strukturālas reformas, kuru īstenošana mazinās potenciālo nākotnes krīžu draudus.

PB aizdevums ir daļa no finanšu atbalsta Latvijai 7,5 miljardu eiro (5,27 miljardu latu) apmērā, par kuras sniegšanu 2008.gada 19.decembrī vienojās Eiropas Komisija, Starptautiskais valūtas fonds, PB, Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības banka un vairākas Eiropas valstis.

PB kopējais aizdevums Latvijai paredzēts 400 miljonu eiro. Pašreiz sadarbībā ar Pasaules bankas tehniskās palīdzības ekspertiem notiek darbs pie aizdevuma līguma nosacījumu izstrādes atlikušajiem 200 miljoniem eiro, kas paredzēti sociālā sektora vajadzībām ar mērķi mazināt krīzes un strukturālo reformu radīto nelabvēlīgo ietekmi uz sabiedrības vismazāk aizsargāto daļu.

 

Finanšu ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!