• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Izglītības un zinātnes ministre: Par darbu pie izglītības satura uzlabošanas. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.09.2009., Nr. 150 https://www.vestnesis.lv/ta/id/198005

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par sporta skolu darbības nodrošināšanu

Vēl šajā numurā

22.09.2009., Nr. 150

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Izglītības un zinātnes ministre: Par darbu pie izglītības satura uzlabošanas

 

Turpinot darbu pie izglītības satura jautājumiem, izglītības un zinātnes ministre Tatjana Koķe 18.septembrī tikās ar latviešu valodas un literatūras mācību priekšmetu profesionāļiem un speciālistiem. T.Koķe uzsvēra, ka mācību saturam jāatbilst mūsdienu prasībām, tādēļ satura pilnveide, pārskatīšana un uzlabošana ir nepārtraukts process un tam nepieciešams sistemātisks darbs. Ministre pateicās Latviešu valodas un literatūras skolotāju asociācijas pārstāvjiem un valodas speciālistiem par līdzšinējo konstruktīvo un mērķtiecīgo sadarbību un iesaisti latviešu valodas un literatūras mācību priekšmetu standartu un mācību programmu paraugu izstrādē.

T.Koķe norādīja, ka latviešu valodas un literatūras satura īstenošana un pilnveide kopumā ir svarīga arī tādēļ, ka latviešu valoda stiprina nacionālo identitāti un piederību valstij, kā arī šajā valodā skolēni pamatā iegūst zināšanas visos pārējos priekšmetos. Ministre un tikšanās dalībnieki bija vienisprātis par nepieciešamību ikvienā mācību priekšmetā īpašu uzmanību pievērst latviešu valodai, tādējādi veicinot gan atbilstošu valodas lietojumu, gan sasaisti starp mācību priekšmetiem. Piemēram, lai, rakstot pārbaudes darbu kādā citā mācību priekšmetā, skolēni izmantotu tās zināšanas un prasmes, kas gūtas latviešu valodas stundās.

Tikšanās dalībnieki atzinīgi novērtēja latviešu valodas un literatūras mācību priekšmetu standartus, vienlaikus akcentējot nepieciešamību veicināt skolotāju tālākizglītību. Tādēļ plānots, ka visu skolotāju profesionālajai pilnveidei, tajā skaitā prasmju stiprināšanai, izstrādāt un īstenot saviem skolēniem atbilstošas programmas, paredzēts piesaistīt Eiropas Savienības struktūrfondu līdzekļus, kopumā 4,56 miljonus latu. Šā projekta īstenošanu plānots sākt nākamā gada pirmajā ceturksnī.

Latviešu valodas aģentūras (LVA) pārstāvji informēja, ka sākta jauna iniciatīva, proti, internetā pieejami skolotāju izstrādātie mācību un metodiskie materiāli. Tas sasaucas arī ar sanāksmes laikā izskanējušo domu par lielākas uzmanības veltīšanu digitālu mācību materiālu izstrādei un to pieejamības veicināšanai e-vidē.

Sanāksmē piedalījās Izglītības un zinātnes ministrijas, Valsts izglītības satura centra, LVA, Latviešu valodas un literatūras skolotāju asociācijas, augstskolu un skolu pārstāvji.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!