• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par sporta skolu darbības nodrošināšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.09.2009., Nr. 150 https://www.vestnesis.lv/ta/id/198004

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Zemkopības ministrs: Par meža nozares tālāko attīstību un perspektīvām

Vēl šajā numurā

22.09.2009., Nr. 150

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par sporta skolu darbības nodrošināšanu

 

Sporta jomā īpaši akcentējams tieši bērnu un jauniešu sports un sporta skolas, jo uz šā pamata veidojas turpmākās uzvaras un augsti sasniegumi sportā, kam ir liela nozīme arī Latvijas starptautiskajā atpazīstamībā – uzsvēra par sporta nozari atbildīgā izglītības un zinātnes ministre Tatjana Koķe, 18.septembrī atklājot Latvijas Sporta konferenci. Viņa izteica cerību, ka Izglītības un zinātnes ministrijai (IZM), pēc Bērnu, ģimenes un sabiedrības integrācijas ministrijas reorganizācijas pārņemot atbildību arī par jaunatnes politiku, kopīgi ar partneriem izdosies stiprināt tieši jaunatnes sportu.

T.Koķe informēja, ka šobrīd valsts budžeta projekta veidošanas gaitā izdevies nodrošināt, ka pašvaldību dibināto sporta skolu treneru algām esošo resursu ietvaros paredzēti 3,2 miljoni latu. Viņa apliecināja, ka līdzekļu sadale pedagogu algām, tajā skaitā sporta skolu treneru atalgojumam, ministrijā ir caurskatāma un notiek saskaņā ar kritērijiem; tam ir īpaši veidota komisija, kurā pārstāvēti arī sadarbības partneri.

Ministre norādīja, ka šie 3,2 miljoni latu uzlabo situāciju, salīdzinot ar to, kāda tā bija gan pirms mēneša, gan jo īpaši veicot grozījumus 2009.gada budžetā, kad Finanšu ministrija, nekonsultējoties ar IZM, sporta skolu treneru algām pilnībā samazināja finansējumu līdz 0 latiem. Taču, neskatoties uz to, IZM, samazinot savu aģentūru skaitu un izdevumus, nodrošinājusi pusmiljonu latu sporta skolu treneru algām no septembra līdz decembrim. Ministre arī pateicās pašvaldībām par atbildīgo iesaistīšanos šā jautājuma risināšanā. T.Koķe piebilda, ka līdzīga situācija bija ar piecgadīgo un sešgadīgo bērnu sagatavošanu skolai, taču arī šajā jautājumā rasts risinājumus, jo 8.septembrī valdība pieņēma lēmumu par sociālās drošības tīkla stratēģiju, kas paredz, ka 2009./2010.mācību gadā valsts atkal uzņemas finansēt šo pozīciju.

Ministre norādīja, ka 2009./2010.mācību gadā 44 pašvaldībās darbu sākušas 67 profesionālās ievirzes sporta izglītības iestādes un sporta iespējas tiek nodrošinātas 25 257 audzēkņiem 38 sporta veidos. T.Koķe atzina, ka tas ir labs rādītājs, ņemot vērā kopējo finanšu resursu samazinājumu. Savukārt, pārskatot sporta skolu darbu, pašvaldības samazinājušas saimnieciskos izdevumus, ieekonomētos līdzekļus novirzot pedagogu algām; samazinājušas sporta skolu administrācijas, īstenoto sporta veidu programmu skaitu. Tāpat pašvaldības apvienojušas mācību–treniņu grupas, palielinot audzēkņu vecuma diapazonu un audzēkņu skaitu mācību–treniņu grupās. Vienlaikus ministre atzina, ka šie zināmā mērā ir arī krīzes laika risinājumi.

T.Koķe atzinīgi novērtēja sadarbību ar sociālajiem partneriem, kopīgi rodot risinājumus, īpaši saistībā ar sporta skolu treneru atalgojumu. Viņa uzsvēra, ka tieši šāda konstruktīva sadarbība ir turpināma, jo vairo argumentus nozares atbalstam.

 

Agnese Korbe, izglītības un zinātnes ministres padomniece

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!