• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Zemkopības ministrs: Par meža nozares tālāko attīstību un perspektīvām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.09.2009., Nr. 150 https://www.vestnesis.lv/ta/id/198003

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Uzturoties darba vizītē Amerikas Savienotajās Valstīs un tiekoties ar latviešu kopienas pārstāvjiem

Vēl šajā numurā

22.09.2009., Nr. 150

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Zemkopības ministrs: Par meža nozares tālāko attīstību un perspektīvām

 

17.septembrī zemkopības ministrs Jānis Dūklavs izbraukuma vizītē tikās ar akciju sabiedrības “Latvijas valsts meži” (LVM) vadību un Kurzemes kokrūpniecības, mežizstrādes un ceļu būves uzņēmējiem, lai iepazītos ar LVM darbību un diskutētu par pašreizējo situāciju nozarē, tās tālāko attīstību un perspektīvām. Vizītes laikā ministrs apmeklēja “LVM Sēklas un stādi” Mazsilu kokaudzētavu, atsevišķus LVM meža apsaimniekošanas un meža ceļu būvniecības objektus, kā arī Kurzemes kokrūpniecības uzņēmumus “Vika Wood” un “Priedaine N”.

“Ekonomiskās krīzes laikā ir ļoti būtiski pozitīvie piemēri un pozitīvās tendences tautsaimniecībā, tāpēc esmu īpaši gandarīts, ka meža nozarē šobrīd ir vērojama augšupeja un pat zināms optimisms,” sacīja zemkopības ministrs Jānis Dūklavs. “Praksē pierādījās, ka cerēto rezultātu nozares izvešanā no stagnācijas devis pieņemtais lēmums palielināt ciršanas apjomu valsts mežos. Tas ļāvis saglabāt nozares konkurētspēju, kā arī nostabilizējis kokrūpnieku vietu starptautiskā tirgū,” uzsvēra zemkopības ministrs.

Gan uzņēmēji, gan LVM pārstāvji diskusijā īpaši akcentēja nepieciešamību par nozares attīstību domāt kompleksi. “Meža nozare ir ļoti komplicēta nozare, kurā katrs pieņemtais lēmums vēlāk atspoguļojas uz visu nozari un Latvijas mežiem ilgā laika posmā,” sacīja LVM valdes priekšsēdētājs Roberts Strīpnieks, “tāpēc liela nozīme ir sabalansēt meža apsaimniekošanas, mežizstrādes un kokrūpniecības uzņēmumu intereses, kā arī valsts pieņemtos lēmumus. Manuprāt, šobrīd sistēma ir darbotiesspējīga un uz attīstību vērsta.”

 “Galvenais secinājums ir viens – meža nozarei šobrīd jābūt vienai no prioritārajām, jo tā spēj attīstīties un nodrošināt darba iespējas lauku reģionos un nozīmīgu daļu no Latvijas eksporta, tātad dod Latvijas ekonomikai šobrīd tik nepieciešamo pievienoto vērtību, palīdzot pārvarēt krīzes laiku,” sacīja zemkopības ministrs Jānis Dūklavs. “Mums ir svarīgi turpināt diskusiju ar uzņēmējiem, izstrādāt tādus sadarbības mehānismus, kas ļautu gan attīstīties nozarei, gan saglabātu un atjaunotu Latvijas mežu resursus. Pozitīvākais, ka šādu sadarbību saprot un atbalsta arī nozares uzņēmēji,” par tikšanos ir gandarīts zemkopības ministrs.

 

Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!