• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Uzturoties darba vizītē Amerikas Savienotajās Valstīs un tiekoties ar latviešu kopienas pārstāvjiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.09.2009., Nr. 150 https://www.vestnesis.lv/ta/id/197990

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

22.09.2009., Nr. 150

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Uzturoties darba vizītē Amerikas Savienotajās Valstīs un tiekoties ar latviešu kopienas pārstāvjiem

 

20.septembrī, tiekoties ar latviešu kopienas pārstāvjiem latviešu Salas baznīcā Longailendā, sākās Valsts prezidenta Valda Zatlera darba vizīte Ņujorkā, ASV. Sirsnīgi sagaidot, tautieši pateicās Valsts prezidentam un Lilitai Zatlerei par viņu darbu Latvijas labā, kā arī vēlēja spēku un izturību, strādājot mūsu valstij.

Vizītes laikā V.Zatlers un dzīvesbiedre iepazinās ar latviešu skoliņas darbu un tikās ar tās skolēniem. Atvērtā un aktīvā diskusijā bērni interesējās par Valsts prezidenta un viņa kundzes pienākumiem, par abu interesēm, stāstīja par saviem piedzīvojumiem un redzēto, viesojoties Latvijā. Garāka saruna izvērtās par programmu “Sveika, Latvija!”, kas ASV dzīvojošajiem latviešu skolēniem dod iespēju iepazīt Latviju, tās kultūru un tradīcijas, kā arī nostiprināt latviešu valodas zināšanas.

Pēc svētdienas dievkalpojuma Valsts prezidents tikās ar latviešu kopienas pārstāvjiem un atbildēja uz viņu jautājumiem. Uzrunājot tautiešus, viņš atzīmēja, ka Latvija šobrīd pārdzīvo grūtības, bet “mēs vienmēr esam tikuši galā ar grūtībām, vienalga kādas tās arī būtu bijušas – vai mums bija jāizcīna sava brīvā valsts, vai mums tā bija jāaizstāv, pat tajos laikos, kad mums Latvija diemžēl bija jāpazaudē, arī tajos laikos, kad tās gars bija jāuztur dzīvs”. Lai grūtības šobrīd pārvarētu, V.Zatlers aicināja katram valsts labā veikt kādu mazu darbu, teikt labus vārdus par savu valsti, lai vairotu tās godu un mūsu lepnumu par Latviju, kā arī domās nešaubīties par valsts nākotni, “bet katram pašam ir jāatbild: kas ir grūtāk – vai domās uzvarēt sevi, vai darbos pierādīt sevi”. Viņš piebilda, ka šobrīd Latviju vājina savstarpējie strīdi un tāpēc svarīgi ir veicināt kopības sajūtas apzināšanos. Latviešu kopienas pārstāvji lielākoties interesējās par ekonomisko situāciju valstī, par notiekošo reformu īstenošanu un par to ietekmi uz Latvijas iedzīvotājiem.

 

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!