• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ārlietu ministra oficiālo vizīti Gruzijā 10.–11.septembrī. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.09.2009., Nr. 145 https://www.vestnesis.lv/ta/id/197488

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Baltijas Ceļa lielo nozīmi – Parīzes kolokvijā 8.septembrī

Vēl šajā numurā

11.09.2009., Nr. 145

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ārlietu ministra oficiālo vizīti Gruzijā 10.–11.septembrī

 

GRUZIJA.JPG (24487 bytes)
Latvijas ārlietu ministrs Māris Riekstiņš un Gruzijas ārlietu ministrs Gregorijs Vašadze kopīgajā preses konferencē 10.septembrī Tbilisi
Ārlietu ministrijas foto

10.septembrī ārlietu ministrs Māris Riekstiņš oficiālās vizītes Gruzijā ietvaros tikās ar Gruzijas parlamenta priekšsēdētāju Davidu Bakradzi un savu kolēģi – ārlietu ministru Gregoriju Vašadzi.

Latvijas un Gruzijas amatpersonas ar gandarījumu atzīmēja abu valstu politiskā dialoga pieaugošo intensitāti, tostarp ārlietu ministru vizīšu apmaiņu, kā arī 15. un 16.septembrī plānoto Gruzijas premjerministra Nikoloza Gilauri oficiālo vizīti Latvijā. M.Riekstiņš īpaši uzsvēra arī Latvijas un Gruzijas ekonomisko kontaktu attīstību, norādot uz Latvijas uzņēmēju lielo interesi par dalību Latvijas–Gruzijas biznesa forumā, kas norisināsies Gruzijas premjerministra vizītes ietvaros 16.septembrī.

Tāpat ministri atzīmēja Starpvaldību komisijas pirmās sēdes, kas arī norisināsies paralēli Gruzijas premjerministra vizītei Latvijā, nozīmi, lai panāktu konkrētas vienošanās par sadarbību tādās jomās kā standartizācija un sertifikācija, kā arī pārtikas drošība. Šīs jomas, kurās Latvija var dalīties savā pieredzē, Gruzijai ir būtiskas ES un Gruzijas brīvās tirdzniecības līguma kontekstā.

Tikšanās laikā ar Gruzijas parlamenta priekšsēdētāju D.Bakradzi īpaši tika uzsvērta teicamā parlamentārā sadarbība, tostarp abos parlamentos izveidoto deputātu sadarbības grupu darbība un plānotā Gruzijas parlamenta delegācijas vizīte Latvijā septembra otrajā pusē.

Ņemot vērā 9.septembrī notikušo ANO balsojumu par Gruzijas iesniegto rezolūciju attiecībā uz pārvietojamām personām Gruzijā, parlamenta priekšsēdētājs D.Bakradze un ārlietu ministrs G.Vašadze izteica pateicību Latvijai par tās atbalstu šai rezolūcijai, tādējādi līdz ar vairākumu ES dalībvalstu nodrošinot balsu pārsvaru par rezolūcijas pieņemšanu. M.Riekstiņš atzīmēja, ka ANO ir jāturpina sekot līdzi situācijai Gruzijā.

Gruzijas un Latvijas ārlietu ministri vēl pārrunāja aktuālo situāciju Dienvidkaukāza reģionā, kā arī Gruzijas un Eiropas Savienības sadarbības jautājumus. “Nākamajā nedēļā tiek plānota ES ārlietu ministru diskusija VLĀAP ietvaros par ES un Dienvidkaukāza valstu attiecību perspektīvu, tādēļ jo īpaši svarīgi nepastarpināti uzklausīt Gruzijas amatpersonu viedokli un izvērtēt panākto progresu reformu īstenošanā,” norādīja ārlietu ministrs M.Riekstiņš.

Latvijas un Gruzijas ārlietu ministri vienojās par abu ministriju padziļinātu politisko konsultāciju rīkošanu novembra sākumā par Eiropas Savienības jautājumiem.

Oficiālās programmas ietvaros 10.septembrī M.Riekstiņš tikās arī ar Gruzijas prezidentu Mihailu Saakašvilli un apmeklēja Padomju okupācijas muzeju Tbilisi. 11.septembrī ārlietu ministram M.Riekstiņam paredzēta tikšanās ar ES novērošanas misijas Gruzijā vadītāju Hansjorgu Hāberu, kā arī plānots kopīgi ar Latvijas pārstāvjiem ES novērošanas misijā doties uz misijas biroju Gori.

 

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!